Parené buchty
Moje parené buchty (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Dnešný obed. Parené buchty tak ako ich robím ja.
12 porcií |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Z 1 dcl vlažného mlieka, 1 lyžice cukru, medzi prsty múky a droždia pripravíme kvások. Do misy dáme múku, pridáme soľ, premiešame, pridáme vajcia, cukor, olej, zvyšné mlieko a nakoniec nakysnutý kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 35 minút odpočívať na teplom mieste prikryté utierkou.
- Cesto nám už pekne vykyslo.
- Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme a povykrajujeme z neho kúsky, na ktoré lyžičkou nanesieme lekvár.
- Každý kúsok zvinieme do batôžteka.
- A prevrátime spojom naspodok a vzniknú nám buchty. Necháme ich chvíľu ešte nakysnúť.
- Do hrnca dáme vodu, do nej paráčik, ktorý potrieme po vrchu olejom. Položíme do neho buchty, prikryjeme ho pokrievkou a paríme 8 minút.
- Takto vyzerajú už naparené.
- Buchty vyberieme na tanier a každú jednu pomastíme olejom.
- Pripravíme si cukrom ochutený mletý mak, ktorým posypeme buchty. Nakoniec ich po vrchu polejeme roztopeným maslom.