Moje kapustníky

Autor receptu: lenkac

Experiment a myslím, že aj vyšiel .. Sú výborné!!!

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kysnuté cesto. Kvasnice do vlažného mlieka (necháme chvíľku odstáť). Kvások pridáme do múky. Pridáme vajíčko, soľ a roztopenú masť. Ak je nutné, tak pridáme ešte múku, alebo mlieko. Cesto necháme asi hodinku vykysnúť.
  2. Kým cesto kysne, na oleji si opražíme cibuľu s cesnakom, pridáme kyslú kapustu, soľ, mleté čierne korenie a chilli. Na koniec pridáme na drobno pokrájané oškvarky (tie oškvarky sa môžu aj na osobitnej panvici opražíť a potom primiešať ku kapuste s cibuľou).
  3. Keď cesto vykyslo, vychladnutú zmes (cibuľa, cesnak, kapustu, oškvarky a koreniny) primiešame k cestu. Najlepšie rukou.
  4. Pripravíme si plech a papierom na pečenie a rukou vytvárame placky a ukladáme ich na plech. Plech som potrela ešte troškou roztopenej masti (ale len trošku).
  5. Plech vložíme do vyhriatej rúry (200 C) na 25-30 minút.
  6. Kapustníky sú výborné, vôbec nie sú vysušené, ale sú vláčne. Pomer kapusty a oškvarkov je úžasný.
  7. Dobrú chuť :)