Moja čína z woku (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Tento recept mám okukaný z televízneho varenia ešte z dávnej minulosti. Mám ho rada preto, že si ho môžem prispôsobiť podľa vlastnej chuti a dostupných ingrediencií. Dúfam, že bude chutiť aj Vám.

4-6
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny
  2. Mäso nakrájame na tenké rezančeky, kapustu na kocky, banány na kolieska, cibuľu na jemné pásiky, šampiňóny na plátky a čierne čínske huby po namočení na jemné pásiky. Hrozienka namočíme do vody a mandle posekáme.
  3. Rozpálime si wok, nalejeme olej a pridáme med.
  4. Pridáme nakrájané mäso a opražíme ho zo všetkých strán. Po opražení pridáme kurkumu, trošku soli a čierne korenie. Pridáme pokrájanú kapustu a premiešame. Solíme opatrne, budeme neskôr pridávať sójovú a ustricovú omáčku. Kto má rád pikantné, môže pridať pálivú čili papričku.
  5. Pridáme nakrájané šampiňóny, čínske huby a obidve omáčky. Pozor, ustricová je slaná! Stále miešame na plnom plyne.
  6. Pridáme scedené hrozienka a posekané mandle.
  7. Teraz je na rade kukurička a na kolieska nakrájaný banán. Premiešame všetky suroviny, aby sa prehriali.
  8. Na hotové jedlo rozdrobíme na rezančeky nakrájanú cibuľu.
  9. A necháme 10 - 15 minút pod pokrievkou spariť. Hotové jedlo premiešame a podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami. Ja to milujem bez prílohy! Dobrú chuť.