Domáci chlieb

Môj domáci chlebík (fotorecept)

Autor receptu: svetliii

Môj domáci chlebík. Upečte si ho so mnou.

60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do šálky dáme trocha teplej vody s cukrom a rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Keď kvások vykysne, vylejeme ho do múky, pomaly pridáme vodu, soľ, rascu a v robote alebo ručne všetko poriadne premiesime.
  2. Hotové cesto necháme kysnúť 60 minút na teplom mieste prikryté utierkou a v priebehu kysnutia ho každých 20 minút premiesime.
  3. Po vykysnutí dáme cesto na dosku a rukou ho vymodelujeme do požadovaného tvaru.
  4. Chlebík preložíme do formy na pečenie (vystlanej papierom na pečenie) a necháme podkysnúť. Žiletkou ho môžeme narezať. Formu prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C 45 minút zakryté a 15 minút odokryté. 
  5. Ihneď po upečení chlebík potrieme studenou vodou a dáme na mriežku vychladnúť.
  6. Máme hotovo - dobrú chuť. Dajte vedieť do komentára, či vyskúšate.