Mliečny rez
Mliečny rez

Mliečny rez

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 26. mája 2020. Komerčný recept.
20 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškóta:
5 ks
100 g
2 PL
 (na plech)
Plnka:
150 ml
1 bal.
2 PL
30 ml
10 g
2 PL (alebo biely jogurt)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Piškóta: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme kakao a zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Plech potrieme olejom a vystelieme papierom na pečenie, ktorý taktiež potrieme olejom. Vylejeme cesto a upečieme pri 180 °C 12 minút. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Želatínu číru nalejeme do horúcej vody a vyšľaháme do rozpustenia. Šľahačkové potešenie a práškový cukor vyšľaháme v mlieku a ihneď vlejeme za stáleho šľahania želatínu. Podľa chuti pridáme 2 lyžice tvarohu alebo jogurtu, príp. môžeme pridať aj trochu rumu.

  3. 3

    Z vychladnutej piškóty stiahneme papier a prekrojíme ju na 2 časti. Na jednu natrieme plnku a priložíme druhú časť. Jemne pritlačíme a necháme stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre