Mliečny rez
20 minút
príprava
príprava
12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Piškóta: | |
| 5 ks |
|
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| (na plech) |
|
| Plnka: | |
| 150 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 2 PL |
|
| 30 ml |
|
| 10 g |
|
| 2 PL (alebo biely jogurt) |
|
Postup
-
1
Piškóta: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme kakao a zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Plech potrieme olejom a vystelieme papierom na pečenie, ktorý taktiež potrieme olejom. Vylejeme cesto a upečieme pri 180 °C 12 minút. Necháme vychladnúť.
- 2
Želatínu číru nalejeme do horúcej vody a vyšľaháme do rozpustenia. Šľahačkové potešenie a práškový cukor vyšľaháme v mlieku a ihneď vlejeme za stáleho šľahania želatínu. Podľa chuti pridáme 2 lyžice tvarohu alebo jogurtu, príp. môžeme pridať aj trochu rumu.
- 3
Z vychladnutej piškóty stiahneme papier a prekrojíme ju na 2 časti. Na jednu natrieme plnku a priložíme druhú časť. Jemne pritlačíme a necháme stuhnúť v chladničke.
Tiež mliečny rez:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu