Mliečny rez
Foto: potravinarskavyrobaliana
20 minút
príprava
príprava
12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Piškóta: | |
5 ks |
|
100 g |
|
2 PL |
|
(na plech) |
|
Plnka: | |
150 ml |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
30 ml |
|
10 g |
|
2 PL (alebo biely jogurt) |
|
Postup
-
1
Piškóta: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme kakao a zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Plech potrieme olejom a vystelieme papierom na pečenie, ktorý taktiež potrieme olejom. Vylejeme cesto a upečieme pri 180 °C 12 minút. Necháme vychladnúť.
- 2
Želatínu číru nalejeme do horúcej vody a vyšľaháme do rozpustenia. Šľahačkové potešenie a práškový cukor vyšľaháme v mlieku a ihneď vlejeme za stáleho šľahania želatínu. Podľa chuti pridáme 2 lyžice tvarohu alebo jogurtu, príp. môžeme pridať aj trochu rumu.
- 3
Z vychladnutej piškóty stiahneme papier a prekrojíme ju na 2 časti. Na jednu natrieme plnku a priložíme druhú časť. Jemne pritlačíme a necháme stuhnúť v chladničke.
Tiež mliečny rez:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu