Mliečny rez
Mliečny rez
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
20 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Piškóta: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme kakao a zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Plech potrieme olejom a vystelieme papierom na pečenie, ktorý taktiež potrieme olejom. Vylejeme cesto a upečieme pri 180 °C 12 minút. Necháme vychladnúť.
- Želatínu číru nalejeme do horúcej vody a vyšľaháme do rozpustenia. Šľahačkové potešenie a práškový cukor vyšľaháme v mlieku a ihneď vlejeme za stáleho šľahania želatínu. Podľa chuti pridáme 2 lyžice tvarohu alebo jogurtu, príp. môžeme pridať aj trochu rumu.
- Z vychladnutej piškóty stiahneme papier a prekrojíme ju na 2 časti. Na jednu natrieme plnku a priložíme druhú časť. Jemne pritlačíme a necháme stuhnúť v chladničke.