Foto: lubisthemple
Ďalší z mojich experimentov.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Z múky, cukru, masla a škorice vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a položíme na dno formy. Popicháme ho vydličkou a pečieme v predhriatej rúre (190°C) asi 10 minút.
-
2
Do hrnca dáme cukor, skoro všetko mlieko (odložíme si asi 100 ml), smotanu, grécky jogurt, citrónovú kôru a celú škoricu. Varíme na miernom ohni, kým zmes nezačne vrieť.
-
3
Želatínu nasypeme do zvyšku mlieka a necháme ju naboptnať. Hrniec s mliekom odstavíme z ohňa, vyberieme škoricu a pridáme doň želatínu. Miešame kým sa želatína nerozpustí. Vlejeme do pripravenej formy s upečeným cestom.
-
4
Koláč necháme trochu vychladnúť a vložíme do chladničky, aby želatínovo-mliečna zmes stuhla.
-
5
Pred podávaním posypeme škoricou. Dobrú chuť :)
@hubata , veľmi sa netrasie, ale je naozaj výborný.
@eraserhead , používam Nikon D5000. (PS: redakcia, nechcem robiť reklamu, ak je to nevhodný komentár, prosím vymažte ho).
@evanaaa , boli to len menšie úpravy. a postup je presne taký, ako si napísala :)
ja robim s tym rozdielom, ze PLNOtucny yogurt iba primiesam - nevarim a tak plnka dostane zvlastnu kyselkavu chut. nabuduce skusim presne podla teba- uvarit ho.
= Tento kolac je vlastne "PIE" a ked potrebujeme narychlo tak spodok sa moze urobit z keksov. Ja vsak tiez preferujem pri pie ci cheescake cesto, ako keksove zaklady.
@zirafninka1 , ďakujem :)
som rada, že chutil :)
veľmi ma to teší :) vyzerá perfektne, hneď by som si kúsok dala :)