Mliečny koláč fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 23. mája 2011

Ďalší z mojich experimentov.

20 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
100 g
50 g
2 čl
Náplň:
150 g
2 sáčky
600 ml
500 ml
150 g
1 citrón
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, cukru, masla a škorice vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a položíme na dno formy. Popicháme ho vydličkou a pečieme v predhriatej rúre (190°C) asi 10 minút.

    Mliečny koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme cukor, skoro všetko mlieko (odložíme si asi 100 ml), smotanu, grécky jogurt, citrónovú kôru a celú škoricu. Varíme na miernom ohni, kým zmes nezačne vrieť.

    Mliečny koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Želatínu nasypeme do zvyšku mlieka a necháme ju naboptnať. Hrniec s mliekom odstavíme z ohňa, vyberieme škoricu a pridáme doň želatínu. Miešame kým sa želatína nerozpustí. Vlejeme do pripravenej formy s upečeným cestom.

    Mliečny koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koláč necháme trochu vychladnúť a vložíme do chladničky, aby želatínovo-mliečna zmes stuhla.

    Mliečny koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred podávaním posypeme škoricou. Dobrú chuť :)

    Mliečny koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

lubisthemple
ďakujem vám všetkým za milé slová :)
@hubata , veľmi sa netrasie, ale je naozaj výborný.
@eraserhead , používam Nikon D5000. (PS: redakcia, nechcem robiť reklamu, ak je to nevhodný komentár, prosím vymažte ho).
elantra
uaau! ked aj chuti ako vyzera, bude medzi favoritmi. nadhera!!! isto vyskusam
abend
@Lubisthemple Trošku tomu receptu nerozumiem. Je napísané :Miešame kým sa želatína nerozpustí. Vyberieme škoricu. Vlejeme do pripravenej formy.Potom recept pokračuje :Koláč necháme trochu vychladnúť a vložíme do chladničky, aby želatína stuhla.Nemalo byť uvedené, že vlejeme na upečený vychladnutý koláč?Chápem to dobre?
lubisthemple
@abend , trochu som postup prepísala. To, čo sa pečie, nie je celý koláč, je to len základ. Vačšinu už pripraveného koláča tvorí práve mliečno-želatínová zmes. Už je to pochopiteľnejšie?
maartina
Dokonalé !!! ...takéto koláčiky rada robievam a ešte radšej jem :)
coldbery
Krásne vyzerá ten koláčik.....musí aj tak chutiť...:-)))) mňamky...
evanaaa
Ja som si ho uložila už včera do KK. Neviem, čo si v postupe upravovala, ale je zrozumiteľný, a aj včera bol.Najprv upiecť základ a doň potom vliať plnku, schladiť. A spapať.
janger
Krasne. Vyskusam, ale s greckym jogurtom ;-).
mummylinda
ano? oooooooooch skoda, ze nie som doma na svk, vyzeraju super, no pozriem aj tu, si zlata dakujem ;-)
honestka
Je to od teba dalsi vyborny kolacik;
ja robim s tym rozdielom, ze PLNOtucny yogurt iba primiesam - nevarim a tak plnka dostane zvlastnu kyselkavu chut. nabuduce skusim presne podla teba- uvarit ho.
= Tento kolac je vlastne "PIE" a ked potrebujeme narychlo tak spodok sa moze urobit z keksov. Ja vsak tiez preferujem pri pie ci cheescake cesto, ako keksove zaklady.
lucylee
Ja som minule v pozerala v Tescu a nemali, tak preto sa pýtam, aké je to balenie?
lucylee
Tak tento som tam videla a este jeden ovocny, biely nemali, asi mali momentalne vypredany, dakujem :)
evanaaa
Lucylee, v Kauflande mávajú stále, aj tento biely do plnky.
alexola
dnes som ho robila aj s jahodami, len jogurt sa mi trochu zrazil... ale výborný je! :)
domci4
ten jogurt sa dá normálne kúpiť v obchode a nemohla by som ho nahradiť našim domácim?
lubisthemple
@domci4 , áno, predávajú ho v obchode ale môžeš ho nahradiť aj domácim bielym jogurtom :) pokiaľ nebudeš želatínu variť, len ju dáš naboptnať a potom rozmiešaš v teplej mliečnej zmesi, koláčik určite stuhne.
domci4
takže želatinu v prášku kúpim ( tortové želé číre?) a dam nabobnať a pridám k tej vrelej zmesy?
domci4
ako zistím, že je tá želatína naboptnatá? ja som s tým veľa krát nepracovala, a možno iba ked som ju varila
domci4
Ďakujem za radu :) aj rozmiešať sa má ked ju nabobnávam? prepáčte za toľko otázok :(
domci4
:) a ešte by som sa chcela spýtať, Dr. Otker má takú novinku že ...stužovač želatiny za studena to by sa tam nedalo dať keď sa toho tak bojím :(
domci4
:) a ešte by som sa chcela spýtať, Dr. Otker má takú novinku že ...stužovač želatiny za studena to by sa tam nedalo dať keď sa toho tak bojím :(
silvia68
mala som veľa mlieka a malo času, cesto sa mi robiť nechcelo, tak sme vyskúšali iba plnku, dali sme ju do pohárov, vynikajúce mliečno jogurtové želé, s ovocím pochuťka, dámy nebojte sa želatiny, len vždy dodržte návod na obale, použila som akú som mala doma a bolo to super
kajusiqq
Vyzerá neskutočne na zmlsnutie:)....Ach prečo si takéto dobroty pozerám o takomto čase?:) ale naozaj krásny:)
kucharka
Hotová "pohádka". Moje deti si pýtali cheesecake z krupičnej kaše ...( ja dávam škoricu na krupičnú kašu :-))) Taký chladený z ladničky, ku kávičke ... Ďakujem za recept.
kucharka
Tak tento koláčik je u nás každé leto ako doma.... ešte raz ďakujem za recept a tentokrát aj s fotkou.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia