Ďalší z mojich experimentov.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
2 čl |
|
Náplň: | |
150 g |
|
2 sáčky |
|
600 ml |
|
500 ml |
|
150 g |
|
1 citrón |
|
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z múky, cukru, masla a škorice vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a položíme na dno formy. Popicháme ho vydličkou a pečieme v predhriatej rúre (190°C) asi 10 minút.
-
2
Do hrnca dáme cukor, skoro všetko mlieko (odložíme si asi 100 ml), smotanu, grécky jogurt, citrónovú kôru a celú škoricu. Varíme na miernom ohni, kým zmes nezačne vrieť.
-
3
Želatínu nasypeme do zvyšku mlieka a necháme ju naboptnať. Hrniec s mliekom odstavíme z ohňa, vyberieme škoricu a pridáme doň želatínu. Miešame kým sa želatína nerozpustí. Vlejeme do pripravenej formy s upečeným cestom.
-
4
Koláč necháme trochu vychladnúť a vložíme do chladničky, aby želatínovo-mliečna zmes stuhla.
-
5
Pred podávaním posypeme škoricou. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu