Mliečny koláč (fotorecept)
Autor receptu: lubisthemple
Ďalší z mojich experimentov.
20 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Z múky, cukru, masla a škorice vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a položíme na dno formy. Popicháme ho vydličkou a pečieme v predhriatej rúre (190°C) asi 10 minút.
- Do hrnca dáme cukor, skoro všetko mlieko (odložíme si asi 100 ml), smotanu, grécky jogurt, citrónovú kôru a celú škoricu. Varíme na miernom ohni, kým zmes nezačne vrieť.
- Želatínu nasypeme do zvyšku mlieka a necháme ju naboptnať. Hrniec s mliekom odstavíme z ohňa, vyberieme škoricu a pridáme doň želatínu. Miešame kým sa želatína nerozpustí. Vlejeme do pripravenej formy s upečeným cestom.
- Koláč necháme trochu vychladnúť a vložíme do chladničky, aby želatínovo-mliečna zmes stuhla.
- Pred podávaním posypeme škoricou. Dobrú chuť :)