Mliečne briošky s anízom (Bollos de leche con anís) fotorecept
Foto: kucharka
Sladké s vôňou anízu. Na spríjemnenie raňajok alebo olovrantu. Najlepšie je, keď sa po kúsku trhajú a namáčajú do kávy alebo čaju :-))
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
6 g (alebo 12 g čerstvého) |
|
175 ml |
|
80 g |
|
35 g zmäknuté |
|
15 g |
|
1 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
1 KL |
|
10-15 ks (zrnká) |
|
štipka |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Vymiešame 100 g múky s vlažným mliekom, štipkou soli a droždím. Necháme napučať a odpočívať 1 hodinu.
-
2
V mažiari podrvíme aníz.
-
3
Do oddýchutého cesta primiešame cukor, škoricu, maslo, masť, 1 vajce, zvyšok múky, nastrúhanú citrónovú kôru a aníz. Poriadne vymiešame na vláčne cesto.
-
4
Z masy odoberáme asi 50 g guľky a formujeme “lodičky”. Z tejto dávky vyjde 10-12 briošiek. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme kysnúť 1-1,5 hodiny.
-
5
Druhým vajcom potrieme briošky a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C asi 15-20 min.
-
6
Dobrú chuť.
@frezia , ak upečieš, daj vedieť ako chutilo, prosím. A hlavne, či ste si namáčali ... :-)))))
Neviem, či mini briošky :-)) ale veľké teda neboli. Na fotke, kde sú upečené ich vidieť na veľkom plechu a na stole sú naložené na malom tanieri ( aby si to vedela porovnať ).
My máme aníz radi, používam ho dosť často aj do varenia aj do pečenia.
Maj sa pekne @cesminaz .