Mletý steak s korenistou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Polovicu očistenej cibule pokrájame na kocky, druhú polovicu na kolieska. Mleté mäso, na kocky pokrájanú cibuľu, vajcia, strúhanku a horčicu zmiešame a ochutíme soľou, korením a paprikou. Zmes rozdelíme na 4 steaky.
  2. V grilovacej panvici rozohrejeme olej a steaky pri strednej teplote opekáme po 5 minút z každej strany, ku koncu pridáme kolieska cibule a opekáme ďalších 5 minút.
  3. Potom mäso aj cibuľu vyberieme a do výpeku dáme vývar a smotanu a chvíľu podusíme.
  4. Omáčku precedíme a varíme v hrnci. Vmiešame maizenu, zelené korenie, osolíme a okoreníme.
  5. Omáčku podávame s mletým steakom a upraženými kolieskami cibule. Ako prílohu podávame varené zemiaky a paradajkový šalát.