Mleté rezne so syrom (fotopostup)

svedka - fotkasvedka, 16. marca 2014
Mleté rezne so syrom (fotopostup)
Foto: svedka

Mnamka :)

12
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g napr. Eidam
1 ČL
podla chuti
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Maso si okorenime ,osolime a pridame syr.

    Mleté rezne so syrom (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiesame spolu v jednotnu hmotu.Lepsie je,ked syr predtym vytiahneme aspon na polhodinku z chladnicky.Lepsie nam ,,lepi´´ ,kedze do zmesi nedavame ani vajicka,ani struhanku na spevnenie.

    Mleté rezne so syrom (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Zo zmesi si vytvarujeme placocky,asi 5cm siroke ,2cm vysoke.Dokladne obalime v klasickom trojobale,cize:muka,vajicko,struhanka a zopakujeme dva krat :) To je priblizne 5-6 vajicok,pol balenia struhanky a asi 150g muky-cca :)

    Mleté rezne so syrom (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Vyprazame na rozpalenom oleji z oboch stran, asi 10 minut. Kedze sme zmes obalili v dvojitom trojobale,masko je vnutri neuveritelne stavnate a syr sa krasne taha s kazdym sustom.Dobry chut :)

Diskusia k receptu

joel
že si to nedala včera, niečo podobné som hľadal, ale vyskúšame inokedy
svedka
to ma mrzi teda.Ale urcite vyskusaj,neobanujes :)
martamm
svedka, pripomenula si mi recept, ktorý kedysi robievala moja mama, veru čoskoro spravím tieto rezníky, ďakujem :)
hubata
Mne tam chýba trošku cesnaku, ale to je vec názoru. Robievala som ich tiež aj keď nezdravo: najlepšie pasovalo k tomu syru mäso z bôčika+ zemiakové pyré + červená cvikla.......
Vďaka za pripomenutie.
svedka
Moja maminka vzdy robieva aj s cesnakom,aj s rozkom,s trochou mlieka,obali raz....ale to je na mna prilis fasirkove :) toto robim tak,ked neviem,ci je chut na ,,sniclu´´ alebo na vyprazany syr :)
ebaka
Výborne si navarila,tiež spomienka na detstvo,*****
afataga
si mi riadne chute narobila, ked som si prestavila ako sa ten syr natahuje :-), znieslo by to aj nejaky vyraznejsi syr, kedze tam nie su ziadne bylinky, napr emental
svedka
Znieslo,ja pouzivam struhanu goudu,ale nie,ze by som sa bala obmeny,len ti moji uz si nejak zvykli na tuto variantu a ked vyrukujem s niecim novym,len ma odpalkuju,ze nemam spekulovat :D
afataga
no vidim, ze mas naramne tazky zivot :-))), zmeny treba postupne, potom si nikto nic nevsimne :-) a hlavne im to nehovor !!!
jujoska
masove rezne so syrom su stara znama klasika, ale v takejto zjednodusenej verzii sa mi pacia natolko, ze ich konecne hadam urobim aj ja...tie klasicke som jedla naposledy tusim v zavodnej jedalni
svedka
@afataqa veru,dodala si mi odvahy :D Pre mna bol uz len zazitok naucit tu svedov jest slovenske jedla a teraz nechcu nic ine,hlavne kludne aj kazdy den zemiakovy salat a snicla :)
sovka62
Spomienka na staré časy. Na časy, keď sme vstali ráno tak skoro, aby sme pred piatou hodinou stáli pred zatvorenými dverami predajne mäsa (otvárali o šiestej), aby sa nám ušlo mäso na nedeľu. Stačilo meškať 10 minút a už sa nám ušiel len bôčik. Pre dospelých celkom dobré, do chrumkava upečené, ale deti by to mastné nejedli. Tak ktorási dobrá duša vymyslela mletý rezeň so syrom, kde sa mastnota z bôčika stratila, ako správne napísala @hubat á. Mäso sme zomleli spolu so syrom už večer, vytvarovali do valca a uložili do chladničky. Ráno sme krájali na "rezne", obaľovali a smažili. nepridávalo sa žiadne korenie, žiadny cesnak, žiadne rožky, veď sa to malo tváriť ako rezne z mäsa, nie ako fašírka.
Receptov na jedlá z bôčika kolovalo viac, napr. mortadela vo fľaši od octu (myslím, že niečo podobné tu je), placky z kila bôčika, ktorý sa večer zalial cca 1 liitrom mlieka, prisolil. Do druhého dňa masa zhustla a dali sa tvarovať placky, ktoré sa neobaľovali a na oleji prskali až po plafón kuchyne.
Veru tak, vynaliezavé slovenské gazdinky......
havino
ja som ich doma veru ešte nepiekla, ale pripomenula si mi ich chuť v jedálni v robote, v škole a dala chrobáka do hlavy, že skúsiť ich, ale v rúre upiecť, nie smažiť, no uvidím
svedka
@sovka62 tak som sa zacitala,az som dychat prestala a mozno aj trosku zavidim,ze chut tychto casov som ja neokusila :) @havino aj ja som piekla,ale to nebolo ono,take nejake vyschnute mi to pripadalo.Ale usmazene boli stavnate este aj ked som zajedala na veceru s chlebikom :)
bozulka
@sovka , máš pravdu je to už dávno,ale ja som nikdy na mäso nestála.Vždy sa dal kúpiť bôčik alebo sviečková.Tá bola drahá...stála až 40 Kčs /kg.Tiež boli dostať ryby a hydina a to sme mali radi.Takéto rezne som robievala aj ja - mleté mäso,syr,korenie,soľ a 1 vajíčko.Samozrejme potom trojobal.
@svedka , máš ich pekné !!!
baobab
Pekne sa ti podarili,ale receptov na mlete rezne so syrom-ako mas ty ,uz je tu ozaj dost...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia