Foto: svedka
Mnamka :)
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maso si okorenime ,osolime a pridame syr.
-
2
Zmiesame spolu v jednotnu hmotu.Lepsie je,ked syr predtym vytiahneme aspon na polhodinku z chladnicky.Lepsie nam ,,lepi´´ ,kedze do zmesi nedavame ani vajicka,ani struhanku na spevnenie.
-
3
Zo zmesi si vytvarujeme placocky,asi 5cm siroke ,2cm vysoke.Dokladne obalime v klasickom trojobale,cize:muka,vajicko,struhanka a zopakujeme dva krat :) To je priblizne 5-6 vajicok,pol balenia struhanky a asi 150g muky-cca :)
-
4
Vyprazame na rozpalenom oleji z oboch stran, asi 10 minut. Kedze sme zmes obalili v dvojitom trojobale,masko je vnutri neuveritelne stavnate a syr sa krasne taha s kazdym sustom.Dobry chut :)
Vďaka za pripomenutie.
Receptov na jedlá z bôčika kolovalo viac, napr. mortadela vo fľaši od octu (myslím, že niečo podobné tu je), placky z kila bôčika, ktorý sa večer zalial cca 1 liitrom mlieka, prisolil. Do druhého dňa masa zhustla a dali sa tvarovať placky, ktoré sa neobaľovali a na oleji prskali až po plafón kuchyne.
Veru tak, vynaliezavé slovenské gazdinky......
@svedka , máš ich pekné !!!