Mištičkové zemiaky, špicatá kapusta a omeletky fotorecept

janger - fotkajanger, 6. apríla 2014
Mištičkové zemiaky, špicatá kapusta a omeletky (fotorecept)
Foto: janger

Mame velmi radi spicatu kapustu. Pripravujem ju vzdy na jednoduchy, rychly sposob. Tak dufam, ze aspon niekto ochutna aj tuto jej pripravu. A takto Zobraziť celý popisMame velmi radi spicatu kapustu. Pripravujem ju vzdy na jednoduchy, rychly sposob. Tak dufam, ze aspon niekto ochutna aj tuto jej pripravu. A takto robene zemiaky su tiez velmi chutne.

2
porcie
35-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Zemiaky:
400 g
50 g
50 - 75 ml
1 ks
1 strúčik
1 ČL (na vytretie misiek)
Śpicatá kapusta:
1/2
1 ČL
1/2 ČL
2 PL
1 PL
Omelety:
2 ks
4 ks
3 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Ruru dame rozohriat na 175 stupnov (klasicky vyhrev). V miske rozmiesame kozi syr, mlieko, vajce. Pridame pretlaceny cesnak, pazitku.

  2. 2

    Zemiaky postruhame. Zmiesame s tekutou zlozkou z bodu 1. Pridame sol, cerstvo pomlete korenie.

    Mištičkové zemiaky, špicatá kapusta a omeletky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Olejom vytrieme misky, v ktorych budeme piect. Kludne mozete dat aj do jednej, nejakej vacsej formy. Naplnime zemiakmi. A dame piect do stredu rury, priblizne 35 - 40 minut.

    Mištičkové zemiaky, špicatá kapusta a omeletky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz sa venujeme priprave kapusty.

    Mištičkové zemiaky, špicatá kapusta a omeletky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pouzila som polovicu. Pokrajame ju na kusky. Do panvice, pripadne do woku dame rozpalit trosku oleja, pridame kapustu, kari korenie, rascu (mozete ju v maziari trosku pomliazdit, ja som tentokrat dala celu), sol, cerstvo mlete korenie. Narychlo pooprazame, miesame.

    Mištičkové zemiaky, špicatá kapusta a omeletky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridame cili omacku. Tato moja bola jemna, ale kludne moze byt aj stiplava, ak mate tak radsej.

    Mištičkové zemiaky, špicatá kapusta a omeletky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kapustu dlho neoprazame. Len tak nachrumkavo. Tip: Niekedy pridavam aj paradajky, aj tak je velmi dobra.

  8. 8

    Pripravime omelety. Ja som robila take malicke. Rozmiesame cele vajicka, bielky (tie som mala este v chladnicke, chcela som ich minut a omeletky su z nich take vzdusnejsie...). Pridame sol, trosku mlieka, pazitku, pripadne ine bylinky. Ja som mala natrhane sedmokrasky, tak dala som aj tie. Na olejom vytretej panvici ich upecieme. Pre tych, ktori nemozu byt bez masa ;-), tak kludne mozete pridat do omeletiek kusky sunky, slaninky....Ja teraz, v postnom obdobi, maso obmedzujem (a hlavne obmedzujem sladkosti, to je pre mna tazsie zriekanie, haha )...

  9. 9

    Na fotke je vidiet len mala cast kapusty, kvoli fotogenickosti taniera, :-). Chcela som to ako-tak vkusne nalozit...Ale dobre sme si jej este prilozili...

  10. 10

    Ak vyskusate, prajem dobru chut.

Diskusia k receptu

marianne
prepekny recept @jani , by mi iste chutilo...vsetko mam,aj vajicka domace,len spicatu kapustu zmenim asi na klasicku hlavkovu alebi cinsku....Tvoje recepty ja luubim:-)
janger
@micanela , dakujem :-). Aj tebe, @izabelka :-). @marianka , aj som si myslela, ze ci tam vlastne ta spicata kapusta je dostat...Je velmi dobra. Ale ked aj zamenis, aj tak dobre. Ved to je len taky recept na inspiraciu. Pozdravujem :-).
havino
veľmi pekný recept, zemiakmi, ako prvými sa budem určite inšpirovať, kapustu takto nepoznám a ani som nevidela u nás špicatú, ale uložím a skúsim z našej
denyany
Ach, zas niečo nové a zaujímavé. Toto mi určite bude chutiť, len neviem, kedy sa k tomu dostanem.:-)
katka78
Nádhera! Celé ako to je by som zjedla. Hneď. Už fotku mám chuť zjesť. Ešteže monitor mi to neumožňuje.
eviana
@janielka... to sa mi taaaaak páči, akurát tú šišatú kapustu som ešte nikde nevidela... ale ujo google ukazuje, že aj na SK ju dostať, aj semienka sú a možnosť si ju vypestovať... totok budem musieť vyskúšať, mňam :) 5*
frezia68
Špicatú kapustu nepoznám,ale ukladám do KK,lebo aj teraz mám na to chuť :-) dobre si vymyslela.
lubkabubka
Musela som si recept prečítať 2krát, teda sedmokrásky v omelete!!! To je nápad. Ako chutia?
janger
@havino , ak budes robit zemiaky a mas rada kozi syr, tak ho mozes dat kludne aj viac....Skoda, ze ta spicata kapusta tam nie je bezne dostat. Je taka chrumkavejsia, trosku sladsia. Ale kapusta je vsetka zdrava... @denyany , ved snad niekedy spravis :-) Clovek musi kazdy den nieco vymyslat....@katkat78 , :-))), rada by som to pre teba spravila a ta ponukla. @evianka , ak by si mala moznost tu kapustu kupit, tak vyskusaj, iste ti bude chutit. @frezia68 , som rada, ze sa ti recept paci. @lubkabubka , ani neviem, ako by som tu chut popisala, nie je nejaka moc vyrazna, alebo zvlastna....Ja sem - tam hodim do salatu, hlavne na ozdobenie, je to s kvietkami take mile. Nerobila som teraz salat a mala som sedmokrasky natrhane, tak som nechcela, aby zostali bez vyuzitia. A niekde som uz videla omeletu, v ktorej boli tiez pouzite, tak som ich aj ja tak vyuzila. Ale ked ich hodis do nejakeho zeleninoveho salatu, uvidis, ako to pekne prizdobi :-)...Dievcata, vsetkym vam dakujem za komentik :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia