Miriamkine pizzové rožky fotorecept

elantra - fotkaelantra, 28. januára 2011
Miriamkine pizzové rožky (fotorecept)
Foto: elantra

Receptov na pizzové rožky je tu asi viac, ja pridávam jeden od kamarátky Miriamky. Lepšie ako tie jej som ešte nejedla, tak sa snažím Zobraziť celý popisReceptov na pizzové rožky je tu asi viac, ja pridávam jeden od kamarátky Miriamky. Lepšie ako tie jej som ešte nejedla, tak sa snažím jemnosti a krehkosti cesta aspoň priblížiť ;)

Suroviny

600 g
300 ml, vlažné
150 ml
1 ks
1 ČL
1 ČL, sušené
štipka
1 uvarený
Plnka:
  malý




Postup

  1. 1

    V miske spolu zmiešame mlieko, cukor a rozdrobené droždie. Ostatné suroviny pripravíme do veľkej misy a pridáme k nim droždie rozmiešane v mlieku. Aby bolo cesto vláčnejšie, postrúhame doň jeden stredne veľký uvarený zemiak.

  2. 2

    Miesime asi 15 minút, kým sa cesto prestane lepiť.

    Miriamkine pizzové rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto prikryjeme utierkou a dečkou, necháme vykysnúť asi 20 min. Môj vďačný zdroj tepla:

    Miriamkine pizzové rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ čo nám cesto kysne, pripravíme si náplň do rožkov. V mištičke zmiešame pretlak s olejom a dosypeme trošku oregana. Nakrájame syr, šunku, salámu, slaninu, klobásu,..

    Miriamkine pizzové rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto si rozdelíme na 6-8 rovnakých bochníkov, podľa toho, aké veľké chceme rožky. Každý bochník rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme na osem trojuholníčkov. Pomastíme ich pretlakom, na každý ukladáme mäsko a syr. Trojuholník chytíme za kraje, priložíme ich k sebe a cesto zrolujeme.

    Miriamkine pizzové rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rožky ukladáme na vymastený plech, potrieme vajíčkom a pečieme pri 180°C cca 10 minút (kým nezhnednú).

    Miriamkine pizzové rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nech sa Vám vydaria, prajem dobrú chuť. A pozdravujem Miriamku! :-)

    Miriamkine pizzové rožky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

piczur
mňam. vyzerajú dobre a určite aj chutia veľmi dobre. ukladám si ich a určite skúšam, milujem pizzové jedlá. ďakujem za typ.
marienka44
@Elantra ,zo 600 g múky je len tak malo cesta na obr. č.2? Ja trojuholniky v strede trochu narezem a potom sa lahsie daju rohy natiahnut a prehnut dovnutra. Tak to robil p.Novotny v TV a ja tak stale robím. :-)
tinca
@elantra pekný rcp, neviem či správne hádam ten zdroj tepla je bio-krb, ja som si ho práve dnes objednala aj s obkladom, do 2 týždňov by mal byť,tak si ho ešte užijem.
cica2
vyzerajú lákavo, rada vyskúšam:)
elantra
@marienka44 cesto pekne vykyslo ale na zaciatku ho bolo takto "malo" :) a dakujem za tip s narezanim okrajov, urcite to ide lahsie! co sa naplne tyka, ja davam vzdy jeden druh "masa" a k tomu vzdy platok syra, tak nam to chuti :)

@tinca toto je klasicky krb s kominom, ani som nevedela ze existuju aj biokrby...uz som vygooglila :)
dorisa
PÁČI SA MI TENTO RECEPTÍK,UKLADÁM SI HO, ZÍDE SA.
vodnarka1980
tento receptik vyzera fajnovo akurat teraz ho skusam akurat mi kysne cesticko tesim sa na pizzove rozteky
powerwolf
Vdaka za skvely recept, robievam ich casto a nikdy nesklamali. Cesto vymiesi pekarnicka a potom uz je to zabava




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia