Foto: elantra
Receptov na pizzové rožky je tu asi viac, ja pridávam jeden od kamarátky Miriamky. Lepšie ako tie jej som ešte nejedla, tak sa snažím Zobraziť celý popisReceptov na pizzové rožky je tu asi viac, ja pridávam jeden od kamarátky Miriamky. Lepšie ako tie jej som ešte nejedla, tak sa snažím jemnosti a krehkosti cesta aspoň priblížiť ;)
Postup
-
1
V miske spolu zmiešame mlieko, cukor a rozdrobené droždie. Ostatné suroviny pripravíme do veľkej misy a pridáme k nim droždie rozmiešane v mlieku. Aby bolo cesto vláčnejšie, postrúhame doň jeden stredne veľký uvarený zemiak.
- 2
Miesime asi 15 minút, kým sa cesto prestane lepiť.
- 3
Cesto prikryjeme utierkou a dečkou, necháme vykysnúť asi 20 min. Môj vďačný zdroj tepla:
- 4
Zatiaľ čo nám cesto kysne, pripravíme si náplň do rožkov. V mištičke zmiešame pretlak s olejom a dosypeme trošku oregana. Nakrájame syr, šunku, salámu, slaninu, klobásu,..
- 5
Cesto si rozdelíme na 6-8 rovnakých bochníkov, podľa toho, aké veľké chceme rožky. Každý bochník rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme na osem trojuholníčkov. Pomastíme ich pretlakom, na každý ukladáme mäsko a syr. Trojuholník chytíme za kraje, priložíme ich k sebe a cesto zrolujeme.
- 6
Rožky ukladáme na vymastený plech, potrieme vajíčkom a pečieme pri 180°C cca 10 minút (kým nezhnednú).
- 7
Nech sa Vám vydaria, prajem dobrú chuť. A pozdravujem Miriamku! :-)
- 2
@tinca toto je klasicky krb s kominom, ani som nevedela ze existuju aj biokrby...uz som vygooglila :)