Miriamkine pizzové rožky (fotorecept)

Autor receptu: elantra

Receptov na pizzové rožky je tu asi viac, ja pridávam jeden od kamarátky Miriamky. Lepšie ako tie jej som ešte nejedla, tak sa snažím jemnosti a krehkosti cesta aspoň priblížiť ;)

Suroviny

Postup

  1. V miske spolu zmiešame mlieko, cukor a rozdrobené droždie. Ostatné suroviny pripravíme do veľkej misy a pridáme k nim droždie rozmiešane v mlieku. Aby bolo cesto vláčnejšie, postrúhame doň jeden stredne veľký uvarený zemiak.
  2. Miesime asi 15 minút, kým sa cesto prestane lepiť.
  3. Cesto prikryjeme utierkou a dečkou, necháme vykysnúť asi 20 min. Môj vďačný zdroj tepla:
  4. Zatiaľ čo nám cesto kysne, pripravíme si náplň do rožkov. V mištičke zmiešame pretlak s olejom a dosypeme trošku oregana. Nakrájame syr, šunku, salámu, slaninu, klobásu,..
  5. Cesto si rozdelíme na 6-8 rovnakých bochníkov, podľa toho, aké veľké chceme rožky. Každý bochník rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme na osem trojuholníčkov. Pomastíme ich pretlakom, na každý ukladáme mäsko a syr. Trojuholník chytíme za kraje, priložíme ich k sebe a cesto zrolujeme.
  6. Rožky ukladáme na vymastený plech, potrieme vajíčkom a pečieme pri 180°C cca 10 minút (kým nezhnednú).
  7. Nech sa Vám vydaria, prajem dobrú chuť. A pozdravujem Miriamku! :-)