Torta Pavlova

Minitortičky Pavlova s ovocím

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
60-90 minút
na 110 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme bielky (na strednej rýchlosti) a postupne do nich zašľahávame cukor. Keď chytíme trochu snehu medzi prsty, nemali by sme cítiť nijaké kúsky cukru. Vtedy zvýšime rýchlosť obrátok mixéra na maximum. Nakoniec pridáme ocot a kukuričný škrob a zašľaháme ich do bielkov.
  2. Sneh dáme do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou a s rozstupmi nastriekame na plech s papierom na pečenie malé korpusy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov, znížime teplotu na 110 stupňov a sušíme 1–1,15 hodiny.
  3. Malinový coulis: Maliny povaríme s cukrom a lyžicou vody, rozmixujeme a prepasírujeme, aby sme odstránili semiačka. Po vychladnutí coulis zhustne a môžeme ho dať naspodok do pripravených vychladnutých korpusov.
  4. Krém: Všetky ingrediencie vyšľaháme v mixéri dotuha. Krém dáme do cukrárenského vrecúška s ozdobnou špičkou a nastriekame na tortičky s malinovým coulisom. Vrch ozdobíme drobným ovocím.