Torta Pavlova
Minitortičky Pavlova s ovocím
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
60-90 minút na 110 °C |
Postup- Vyšľaháme bielky (na strednej rýchlosti) a postupne do
nich zašľahávame cukor. Keď chytíme trochu snehu medzi
prsty, nemali by sme cítiť nijaké kúsky cukru. Vtedy zvýšime rýchlosť obrátok mixéra na maximum. Nakoniec pridáme ocot a kukuričný škrob a zašľaháme ich do bielkov.
- Sneh dáme do cukrárenského vrecka s ozdobnou
špičkou a s rozstupmi nastriekame na plech s papierom na pečenie malé korpusy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov, znížime teplotu na 110 stupňov a sušíme 1–1,15 hodiny.
- Malinový coulis: Maliny povaríme s cukrom a lyžicou vody, rozmixujeme a prepasírujeme, aby sme odstránili
semiačka. Po vychladnutí coulis zhustne a môžeme
ho dať naspodok do pripravených vychladnutých korpusov.
- Krém: Všetky ingrediencie vyšľaháme v mixéri dotuha. Krém dáme do cukrárenského vrecúška s ozdobnou špičkou a nastriekame na tortičky s malinovým coulisom. Vrch ozdobíme drobným ovocím.
|