Pudingový zákusok

Minipudingáče

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

30
porcií
60 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Pripravíme kvások z droždia, mlieka a 2 lyžíc cukru. Necháme cca 10 minút nakvasiť na teplom mieste. Do ďalšej misky nasypeme múku, olej, cukor, soľ a nakoniec prilejeme aj nakysnutý kvások z droždia. Vypracujeme cesto a necháme 30 minút nakysnúť.
  2. Potom z vykysnutého cesta postupne odoberáme a ušúľame valčeky 0,5 cm hrubé a 20 cm dlhé. Poprepletáme ako vrtuľku. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom zmiešaným s lyžicou mlieka. Upečieme pri 200 °C 10 - 12 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Krém: Z mlieka, Zlatých krémov a vanilínových cukrov uvaríme puding. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a za stáleho miešania pridáme vychladnutý puding.
  4. Šľahačka: Šľahačkové potešenie a mlieko vyšľaháme do tuha. Podľa chuti dosladíme.
  5. Vychladnuté pečivo pozdĺžne prekrojíme a pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou naplníme krémom a šľahačkou.