Snehové tortičky
Mini Pavlovej tortičky
Autor receptu: nadejnacukrarka
12 porcií |
130 minút príprava |
145 minút na 110 °C |
Postup
- Vyšľaháme bielky takmer do tuha. Pridáme cukor a šľaháme na vysokých otáčkach najmenej 15 minút. Do pevne vyšľahaného snehu pridáme škrob a ocot (citrónovú šťavu) a dobre premiešame.
- Na plech vystlaný papierom na pečenie cukrárenským vreckom nanášame sneh do tvaru koliesok. Sušíme vo vopred vyhriatej rúre na 110 stupňov 1,5-2 hodiny. Podľa mojej vlastnej skúsenosti je 1,5 hodiny málo, ale každá rúra pečie inak. Odporúčam spraviť o jednu-dve pavlovky viac a po 1,5 hodine rozpoliť, ak je pavlovka vnútri ešte lepkavá tak nechať ešte v rúre. Najlepšie tak 1 hodinu a 45 minút.
- Krém: Vyšľaháme smotanu so stužovačom takmer do tuha a postupne zašľahávame mascarpone. Krém potom nanesieme na pavlovky a dozdobíme ovocím :)