Foto: frommykitchendotcom
40 minút
príprava
príprava
13 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
150 g |
|
3 PL |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
330 g |
|
1 ČL |
|
na plnenie |
|
na plnenie |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Margarín vymiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Pridáme žĺtok, jogurt, vanilkovú esenciu a kakao a dobre vymiešame. K tejto hmote postupne pridávame múku spolu s práškom do pečiva. Hotové cesto prikryjeme fóliou a dáme do chladničky na 30-40 min. Po odstátí cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a narežeme na pásiky široké 8 cm.
- 2
Do stredu po celej dĺžke nanesieme Nutellu a posypeme nasekanými lieskovcami. Kraje nadvihneme a dobre zlepíme prstami. Celú rolku otočíme tak, aby bola zlepená časť dole a narežeme ju na 5-6 cm dlhé kúsky.
- 3
Ukladáme ich na plech s papierom, potrieme vyšľahaným bielkom a dáme piecť na 170 °C asi na 13 minút. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu