Mini chlebíky (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Sme ludia mlsní a vyberaví a preto som namiesto klasického chleba urobil toto.
120 minút príprava |
45 minút na 230-190 °C |
Postup
- ...... zatiaľ najchutnejší cesto na chleba ktoré robím je mix 3 druhov múk cca 200 - 250 gr pšenično ražnej múky ............ nevážim dám 1/5 až 1/4 sáčka
- to isté spravim s celozrnou múkou - cca 200 - 250 gr múky ...... 1/5 až 1/4 sáčka
- a klasickej hladkej múky dam nad pol kila ......... okrem celozrnej múky preosievam
- pridáme drcenú rascu , slnečnicové semiačka , soľ
- pre jemnejšie a vláčnejšie cesto pridám trochu uvarených zemiakov
- kváskok a vlažnú vodu ....tej vody dávam cca 2 hrnčeky kvások robím - pol hrnčeka vody , ližička cukru a 42 gr kvasnice a ked pridám kvások tak za nim pridám 1,5 hrnčeka vody .... to stačí
- trochu si premiešam cesto a naň
- ... pridám 3 - 5 cibulí pokrájaných na drobno osmahnutých do sklovita a potom ktomu pridávam trochu pokrájanej slaninky a údeného stehna - to čo najdem
- vypracujeme cesto
- poprášime múkou a nechám hodinku kynúť
- nakynuté cesto
- ,,rukou rozplacatím ,, poskladam ho ako obálku a znovu ho nechám nakynúť cca 15 - 20 minut
- potom si ho narežem na menšie kúsky
- a znich formujem malé bochánky a už na pečícim papieri nechám nakynúť 15 - 20 minut .... pred vložením do trúby ich ponatieram mixom soli , cesnaku a vody
- pečiem 15minut na 230°C a potom znižujem teplotu na 190°C ... po upečení opeť ponatieram cesnakovým mixom ....máme radi slané
- DOBRÚ CHUŤ