Mini bábovky s citrónovou polevou
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 13. decembra 2016
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 13. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
120 g |
|
2 KL |
|
3 ks |
|
1 KL postrúhaná |
|
1 KL |
|
100 ml |
|
180 g |
|
2 KL |
|
100 g |
|
Citrónová poleva: | |
200 g |
|
1 PL |
|
2 PL horúca |
|
Na ozdobu: | |
drobné |
|
Postup
-
1
Cesto: Do peny vyšľaháme zmäknuté maslo s vanilkovým a práškovým cukrom. Postupne zašľaháme žĺtky, kôru a šťavu z limetky, mlieko a múku spolu s práškom do pečiva.
- 2
Z bielkov vyšľaháme sneh a spolu s pokrájanými kandizovanými čerešňami ho zľahka primiešame do cesta.
- 3
Malé formy na mini bábovky vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme do nich pripravené cesto a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C asi na 20 minút.
- 4
Citrónová poleva: Práškový cukor s citrónovou šťavou a horúcou vodou spolu vymiešame na hustú polevu. Upečené bábovky necháme mierne vychladnúť a vyklopíme z formy. Vychladnuté mini bábovky polejeme citrónovou polevou a môžeme ich ozdobiť cukríkmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu