Mini bábovky s citrónovou polevou

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 13. decembra 2016
Mini bábovky s citrónovou polevou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
120 g
2 KL
3 ks
1 KL postrúhaná
1 KL
100 ml
180 g
2 KL
100 g
Citrónová poleva:
200 g
1 PL
2 PL horúca
Na ozdobu:
 drobné




Postup

  1. 1

    Cesto: Do peny vyšľaháme zmäknuté maslo s vanilkovým a práškovým cukrom. Postupne zašľaháme žĺtky, kôru a šťavu z limetky, mlieko a múku spolu s práškom do pečiva.

  2. 2

    Z bielkov vyšľaháme sneh a spolu s pokrájanými kandizovanými čerešňami ho zľahka primiešame do cesta.

  3. 3

    Malé formy na mini bábovky vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme do nich pripravené cesto a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C asi na 20 minút.

  4. 4

    Citrónová poleva: Práškový cukor s citrónovou šťavou a horúcou vodou spolu vymiešame na hustú polevu. Upečené bábovky necháme mierne vychladnúť a vyklopíme z formy. Vychladnuté mini bábovky polejeme citrónovou polevou a môžeme ich ozdobiť cukríkmi.

Diskusia k receptu

hubata
Po tých čokoládových koláčikoch by takáto svieža citrónová minibábovečka mohla prísť vhod deťom k čajíku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia