Meteník lepkový špaldový, bez kvasníc

manka1 - fotkamanka1, 16. apríla 2012
Meteník lepkový špaldový, bez kvasníc
Foto: manka1

Liptovský meteník - možno tento recept tu už niekto dal, nepostrehla som, ale robili sme ho, a aj nafotili. Klasický sa robieva vraj len Zobraziť celý popisLiptovský meteník - možno tento recept tu už niekto dal, nepostrehla som, ale robili sme ho, a aj nafotili. Klasický sa robieva vraj len z kvasníc, ale toto je tiež zaujímavá verzia - a aj chutná.

10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

2 hrste poriadne
1 šálka (2,5dl)
500 g
1 ks Dr.Oetker
 ,mleté čierne korenie
1 dl
7 dl (vody 50:50)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu zmiešame vo väčšej miske, vylejeme na dobre vymastený, najlepšie masťou, plech. Ešte aj zvrchu pokropíme olejom - aby koláč nebol suchý.

    Meteník lepkový špaldový, bez kvasníc - obrázok 1
  2. 2

    Toto je zdravšia verzia - zo špaldovou múkou bielou - miesto polohrubej múky. Miesto hrubej múky - použitá celozrnná múka špaldová. Ja používam špaldovú múku z Kauflandu. ešte teplý potrieť cesnakom.

    Meteník lepkový špaldový, bez kvasníc - obrázok 2

Diskusia k receptu

luss44
takéto podobné robievam, len bez kapusty a s varenými zemiakmi a kváskom, len ma vždy hnevá že mi ten cesnak navrchu zozelenie, vraj domáci cesnak to nerobí, musím nejaký zohnať na trhu.
manka1
Neviem, toto počujem prvý krát - že cesnak zozelenie. ja ho len rozkrojím, a potieram - chytí to aromu a aj chuť, a nie je ho tam veľa.
mariaklara
Len sa chcem spýtať, je to za jeden taký plech ? Aký je to rozmer ? Nejde tam droždie, len PDP ? Tá druhá verzia sa mi páči.
manka1
Prvý plech je klasická veľkosť (asi 30x40cm), ten druhý som robila na vyskúšanie polovičnú dávku - preto sa plech javí menší- bolo to dobré.
Ide tam iba PDP, s kvasnicami je to síce na suroviny jednoduché, ale príprava trvá dlhšie. Niekedy, keď nafotím, tak pridám.
tinca
nepoznám to, ale vyzerá výborne
marijam
Dnes som ho piekla asi hodinu a v strede sa mi zdá taký nedopečený...taký ma byť alebo som urobila niekde chybu???
manka1
On býva taký mokrejší, ale záleží od vodnatosti kapusty - možno bolo treba prisypať trochu múky.
motyka
Páči sa mi, že niekto myslí aj na dietárov a tých, čo nemôžu všetko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia