Foto: manka1
Liptovský meteník - možno tento recept tu už niekto dal, nepostrehla som, ale robili sme ho, a aj nafotili. Klasický sa robieva vraj len Zobraziť celý popisLiptovský meteník - možno tento recept tu už niekto dal, nepostrehla som, ale robili sme ho, a aj nafotili. Klasický sa robieva vraj len z kvasníc, ale toto je tiež zaujímavá verzia - a aj chutná.
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 hrste poriadne |
|
1 šálka (2,5dl) |
|
500 g |
|
1 ks Dr.Oetker |
|
,mleté čierne korenie |
|
1 dl |
|
7 dl (vody 50:50) |
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny spolu zmiešame vo väčšej miske, vylejeme na dobre vymastený, najlepšie masťou, plech. Ešte aj zvrchu pokropíme olejom - aby koláč nebol suchý.
-
2
Toto je zdravšia verzia - zo špaldovou múkou bielou - miesto polohrubej múky. Miesto hrubej múky - použitá celozrnná múka špaldová. Ja používam špaldovú múku z Kauflandu. ešte teplý potrieť cesnakom.
Ide tam iba PDP, s kvasnicami je to síce na suroviny jednoduché, ale príprava trvá dlhšie. Niekedy, keď nafotím, tak pridám.