Melta rezy fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 15. októbra 2016
Melta rezy (fotorecept)
Foto: monty469

Niečo nové, ale zato naozaj chutné :-) Aj keď je to trošku pracnejšie ako urobiť bublaninu, z času na čas je to veľmi príjemná zmena.

4x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
150 g mleté
1/2 bal
250 g
150 g
1 ks
3 PL vlažné
10 g
Plnka:
750 ml (uvarená z 3 PL)
400 g
7 PL
1 ks
250 g
Ďalej:
50 g mleté na posyp

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv uvaríme meltu podľa návodu a necháme vychladnúť.

    Melta rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V múke rozmiešame prášok do pečiva, pridáme na kúsky nakrájané maslo, cukor, pomleté orechy, vajce a v mlieku rozpustené droždie. Zamiesime cesto, ktoré dáme do chladničky na 30 minút.

    Melta rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely a každý diel vyvaľkáme priamo na papieri na pečenie (za trik ďakujem @izabella929). Ak by sa cesto predsa len trošku lepilo, valček si môžete zľahka pomúčiť. Každý plát som vyvaľkala na rozmer 35x25 cm.

    Melta rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pláty popicháme vidličkou a postupne ich pečieme pri teplote 180 °C pri teplote cca 10-12 minút, záleží od rúry, treba si to ustrážiť, plát musí ostať svetlý. Po upečení necháme vychladnúť.

    Melta rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Meltu máme vychladnutú, cca 250 ml odlejeme do misky, zvyšnú meltu v hrnci aj s pridaním cukru privedieme do varu. Do melty v miske pridáme múku, Zlatý klas, dôkladne to rozmiešame a vlejeme do hrnca. Miešame do zhustnutia. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.

    Melta rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do vychladnutej zmesi pridáme mascarpone a dôkladne premiešame. Plnku rozdelíme na 4 rovnaké časti.

    Melta rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na prvý spodný plát natrieme džem, a opatrne nanesieme prvú vrstvu plnky. Zakryjeme druhým plátom cesta a opäť navrstvíme plnku.

    Melta rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pokračujeme ďalším plátom, navrstvíme plnku, a posledným plátom to všetko zakryjeme. Na vrch dáme papier na pečenie, zaťažíme a dáme na noc do chladničky. Poslednú časť plnky a časť mletých orechov odložíme.

    Melta rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na druhý deň natrieme koláč poslednou vrstvou plnky a posypeme orechmi.

    Melta rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Môžeme podávať :-)

    Melta rezy (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Apropo - už som to viackrát chcela napísať, aj keď na tom tak nezáleží, ale mám dojem, akoby tu niekto "sabotoval" dobré recepty, alebo závidel niečo? - vidno to na priemere hviezdičiek.....
Ahoj moja mila @Haji :-) Tak po poriadku - cesto pochadza este z jednej knihy ,ktoru som kupila este ako 14 rocna mojej mamke k sviatku. Trochu som si ho pozmenila. Plnka je od svokry,pouzivala ju ked piekla krutenu tortu. Vlastne tak ju mam aj napisanu- plnka do krutenej torty;-) Opät som si to trochu zmenila- ubrala som cukor a miesto masla dala mascarpone. Tu plnku som uz davno nerobila, ale ta chut je skvela. Svokra vedela co je dobre,ved zvykla piect aj na svadby a vela veci som sa naucila od nej. Dakujem ti velmi pekne a prajem ti krasny vikend;-)
1x haji