Medvedie morčacie prsia ako čína (fotorecept)

Autor receptu: afataga

6
porcií
30 minút
príprava
9 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie prsia som pokrájala na rezančeky. Z uvedených surovín som urobila marinádu a nechala prsia do druhého dňa v chladničke
  2. Mäso so vybrala hodinu pred prípravou na linku. Do woku som dala rozpáliť olej, prudko som na ňom opiekla mäso na dve dávky, každú cca 2 min. Konečne sa mi podarilo kúpiť super wok, kde sa mi mäso opeká a nie dusí. Mäso som vybrala do misky.
  3. Do woku som dala papriku a za chvíľu bambusové výhonky, restovala som asi 1 min.
  4. Pridala som cuketu...
  5. ... a za minútu mackový cesnak
  6. Premiešala som, vrátila som do woku opečené mäso, ochutnala a dosolila
  7. Zas som premiešala, zaliala zálievkou, miešala ešte necelé 2 minúty a je hotovo. Príloha-jazmínová ryža. Tretí jarný pozdrav :-)