Medvedie morčacie prsia ako čína (fotorecept)
Autor receptu: afataga
6 porcií |
30 minút príprava |
9 minút tepelná úprava |
Postup- Morčacie prsia som pokrájala na rezančeky. Z uvedených surovín som urobila marinádu a nechala prsia do druhého dňa v chladničke
- Mäso so vybrala hodinu pred prípravou na linku. Do woku som dala rozpáliť olej, prudko som na ňom opiekla mäso na dve dávky, každú cca 2 min. Konečne sa mi podarilo kúpiť super wok, kde sa mi mäso opeká a nie dusí. Mäso som vybrala do misky.
- Do woku som dala papriku a za chvíľu bambusové výhonky, restovala som asi 1 min.
- Pridala som cuketu...
- ... a za minútu mackový cesnak
- Premiešala som, vrátila som do woku opečené mäso, ochutnala a dosolila
- Zas som premiešala, zaliala zálievkou, miešala ešte necelé 2 minúty a je hotovo.
Príloha-jazmínová ryža.
Tretí jarný pozdrav :-)
|