Medvedia polievka so špargľou
Autor receptu: alicina
Medvedí cesnak je liečivá rastlina, ktorá obsahuje sírne zlúčeniny. Tie znižujú koncentráciu cholesterolu a tukov v krvi, zabraňujú, aby vznikali usadeniny v cievach a neutralizujú rôzne jedy nachádzajúce sa v tele organizmu. Tieto látky pôsobia tiež proti agregácii krvných doštičiek - trombocytov v cievach.
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu očistíme, pokrájame na väčšie kúsky a dáme variť do vývaru zmiešaného s vodu. Pre chuť pridáme ligurček prípadne bobkový list. Mierne prisolíme.
- Keď zelenina zmäkne, čo je asi za 15 minút, pridáme poriadne umytý a na drobno nasekaný medvedí cesnak. Množstvo volíme podľa chuti, ale nebojme sa použiť aj viac, pretože varením stráca svoju silu i objem. Už len kratúčko povaríme, aby sme nezničili cenné látky obsiahnuté v medveďom cesnaku.
- Nakoniec pridáme mlieko prípadne troška smotany na zjemnenie a dohladka vymixujeme.
DOBRÚ CHUŤ!