Medvedia polievka so špargľou

Autor receptu: alicina

Medvedí cesnak je liečivá rastlina, ktorá obsahuje sírne zlúčeniny. Tie znižujú koncentráciu cholesterolu a tukov v krvi, zabraňujú, aby vznikali usadeniny v cievach a neutralizujú rôzne jedy nachádzajúce sa v tele organizmu. Tieto látky pôsobia tiež proti agregácii krvných doštičiek - trombocytov v cievach.

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeleninu očistíme, pokrájame na väčšie kúsky a dáme variť do vývaru zmiešaného s vodu. Pre chuť pridáme ligurček prípadne bobkový list. Mierne prisolíme.
  2. Keď zelenina zmäkne, čo je asi za 15 minút, pridáme poriadne umytý a na drobno nasekaný medvedí cesnak. Množstvo volíme podľa chuti, ale nebojme sa použiť aj viac, pretože varením stráca svoju silu i objem. Už len kratúčko povaríme, aby sme nezničili cenné látky obsiahnuté v medveďom cesnaku.
  3. Nakoniec pridáme mlieko prípadne troška smotany na zjemnenie a dohladka vymixujeme. DOBRÚ CHUŤ!