Medovo-piškótové rezy so sirupom z ruže fotorecept
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Tieto rezy som plánovala piecť až začnú kvitnúť moje ruže. Ale kúpila som sirup z ruží, ktorý som použila do krému. Má peknú farbu Zobraziť celý popisTieto rezy som plánovala piecť až začnú kvitnúť moje ruže. Ale kúpila som sirup z ruží, ktorý som použila do krému. Má peknú farbu a skvelú chuť.
porcií
príprava
Suroviny
Medové pláty: | |
350 g |
|
120 g |
|
120 g |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
100 g |
|
1 KL |
|
Piškótové cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 KL |
|
Krém: | |
800 ml |
|
100 g |
|
80 g |
|
5 |
|
200 g |
|
4 PL |
|
Poleva na vrch: | |
200 g |
|
|
|
Na potretie: | |
8 PL |
|
Postup
-
1
Najprv som pripravila medové cesto. Múku som preosiala, pridala som sódu, soľ, práškový cukor a maslo.
-
2
Všetko spolu som zmrvila.
-
3
Pridala som žĺtky, roztopený med a smotanu a všetko som zmiesila.
-
4
Vypracovala som cesto, ktoré som rozvážila na dve rovnaké časti. Bochníky som zabalila do fólie a uložila na 1 hod do chladničky.
-
5
Pokiaľ cesto odpočívalo, pripravila som krém. V mlieku som vymiešala žĺtky a škrob a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť. Maslo s cukrom a sirupom z ruží som vyšľahala do peny.
-
6
Po lyžici som pridávala vychladnutú žĺtkovú kašu a postupne zašľahávala do maslovej hmoty.
-
7
Hotový krém som rozdelila na dve časti a uložila do chladničky.
-
8
Piškótové cesto: Vajcia s cukrom som vymiešala do peny a pridala múku s práškom do pečiva s opatrne vmiešala do cesta. Plech 27x37 cm som vystlala papierom a cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piškótové cesto som piekla 10 minút. Obidve medové cestá som vyvaľkala priamo na papieri, popichla vidličkou a potom som ich postupne upiekla (7 minút). Upečené pláty som nechala chladiť na mriežke.
-
9
Na podnos som uložila medový plát a natrela som ho horúcim lekvárom.
-
10
Na lekvár som natrela prvú polovicu krému. Na krém som položila piškótový korpus.
-
11
Piškótový korpus som natrela horúcim lekvárom a potom druhou polovicou krému.
-
12
Na krém som položila druhý medový plát a zákusok uložila do chladničky stuhnúť na 3 hod. Potom som ho zaťažila 3 kg cukru a nechala v chladničke do druhého dňa.
-
13
Druhý deň som pripravila polevu z bielej čokolády a sirupu, zákusok som poliala, upravila a uložila do chladničky stuhnúť.
-
14
Krájala som mokrým horúcim nožom. Prajem vám dobrú chuť.
Romanko,dakujem pekne...
Milá @haji robila som už rezy v podobnej farbe,ale to boli z vinovym kremom. Tu som pridala do krému sirup z ruží...veľmi príjemná jemná chuť...ďakujem pekne za komentár ..
Ďakujem pekne za komentár a teší ma že sa ti zákusok páči...
Tiež som ho objavila náhodne na jednej stránke...prekvapila ma jeho príjemná chuť a farba,,,je napisane na fľaške,že každý deň za lyžičku,ma veľa vitamínov...potešila si ma a ďakujem pekne za komentár...
Iste by ti chutil je krehký a jemný ...teraz som spracovala medové cesto inak ako som zvykla a takto sa mi lepšie páči...ďakujem pekne za komentár...
Robila som už džem z lupenov ruží a bol fantastický,,,sirup som neskúšala ale iste sa na to dám ...ďakujem pekne za komentár ..
Ďakujem pekne za komentár a teším sa že sa aj tieto rezy páčia...