Medovo-citrónový krémeš fotorecept
Foto: olinecka
Svieža chuť plnky dodáva krémešu výbornú chuť. Odporúčam upiecť túto dobrotu, výborný zákusok aj pre náročných.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Medové cesto: | |
300 g |
|
70 g (alebo Hera) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 gr |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Citrónová plnka: | |
1 l |
|
3 bal. |
|
6 PL |
|
2 ks |
|
250 g |
|
1 bal. (nemusí byť) |
|
Šľahačka: | |
500 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Medové cesto: Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme cukor a všetky ostatné surovina. Vypracujeme hladké cesto, ktoré preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
2
Cesto rozdelíme na dve časti, každú časť rozvaľkáme na tenko na veľkosť plechu (30x40 cm). Plech vymastíme maslom, vysypeme múkou a jeden plát cesta pomocou valčeka prenesieme na plech. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 12-13 minút do zlatista. Rúru sledujeme, aby cesto neprihorelo. Rovnako upečieme aj druhý plát cesta.
-
3
Suroviny na citrónovú plnku a šľahačkovú vrstvu.
-
4
Citrónová plnka: V troche mlieka rozhabarkujeme žĺtky a citrónový puding v prášku. Do zvyšku mlieka pridáme cukor a uvaríme hustý puding. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a varechou vmiešame do horúceho pudingu striedavo s maslom pokrájaným na malé kúsky.
-
5
Plnku necháme trocha vychladnúť, preložíme do mixéra a prešľaháme.
-
6
Do plnky môžeme vmiešať aj citrónovú polevu v prášku, ale nemusí byť.
-
7
Na upečených medových korpusoch upravíme boky. Na jeden plát rovnomerne rozotrieme citrónovú plnku. Smotanu vyšľaháme so Smetafixom do tuha a šľahačku rozotrieme na citrónovú plnku. Položíme druhý medový korpus, zľahka pritlačíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Pred podávaním pokrájame a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči.
Len vyskúšaj a oplatí sa pridať do plnky citrónovú polevu v prášku, pozdravujem.
Ďakujem za úprimný komentik.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči pri pečení nech sa podarí a tiež nech urobí radosť Tvojím blízkym. Krásnu nedeľu a ešte k tomu pudingu v( Tescu), ho kúpiš tam je veľmi veľa rôznych chuti.
Veď len 1l mlieka na 3 bal pudingu, maslo plnka v pohode neviem inú možnosť. Pozdravujem.