Orechové medovníky

Medovníky s orechovou plnkou

Autor receptu: redakcia

Recept na rýchle mäkučké medovníky s úžasnou orechovou plnkou.

32 ks
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do veľkej misky preosejeme múku, práškový cukor, škoricu, sódu bikarbónu, kakao, pridáme vajce, zmäknuté, na kúsky nakrájané maslo, med a vypracujeme hladké cesto. Cesto sa lepí, aby sa s ním dalo pracovať, musíme ho odložiť do chladu. Stačí ho odložiť aj na 15 minút do mrazničky.
  2. Vychladené cesto položíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme z neho plát hrubý asi pol centimetra. Vykrojíme kolieska.
  3. Na plnku vyšľaháme vajcia s cukrom, vmiešame mleté orechy, kukuričný škrob, nastrúhanú citrónovú kôru. Po dve kolieska zliepame plnkou.
  4. Naplnené perníčky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozmiešaným vajcom a ozdobíme mandľou.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút.
  6. TIP: Ak pripravujete medovníčky podľa môjho receptu rýchlo, môžu pri pečení trochu popraskať. Ak však máte viac času, vložte cesto na noc do chladničky a pripravujte ich až na druhý deň. Povrch bude krásny, hladký.