Orechové medovníky
Medovníky s orechovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Recept na rýchle mäkučké medovníky s úžasnou orechovou plnkou.
32 ks porcií |
30 (+ chladenie) minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Do veľkej misky preosejeme múku, práškový cukor, škoricu, sódu bikarbónu, kakao, pridáme vajce, zmäknuté, na kúsky nakrájané maslo, med a vypracujeme hladké cesto. Cesto sa lepí, aby sa s ním dalo pracovať, musíme ho odložiť do chladu. Stačí ho odložiť aj na 15 minút do mrazničky.
- Vychladené cesto položíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme z neho plát hrubý asi pol centimetra. Vykrojíme kolieska.
- Na plnku vyšľaháme vajcia s cukrom, vmiešame mleté orechy, kukuričný škrob, nastrúhanú citrónovú kôru. Po dve kolieska zliepame plnkou.
- Naplnené perníčky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozmiešaným vajcom a ozdobíme mandľou.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút.
- TIP: Ak pripravujete medovníčky podľa môjho receptu rýchlo, môžu pri pečení trochu popraskať. Ak však máte viac času, vložte cesto na noc do chladničky a pripravujte ich až na druhý deň. Povrch bude krásny, hladký.