Medovníčky od mamičky (ihneď mäkké)

juliauspesna - bez fotkyjuliauspesna, 15. decembra 2015

Tento skvely recept našla niekde moja mamka a odvtedy ho robievame v roznych variantoch. Skvele su aj samotne, poliate polevou, alebo ozdobene ako klasicke Zobraziť celý popisTento skvely recept našla niekde moja mamka a odvtedy ho robievame v roznych variantoch. Skvele su aj samotne, poliate polevou, alebo ozdobene ako klasicke vianočné medovníčky. Fantázii sa medze nekladú. Hneď po upečení su mäkké a takéto zostávaju ešte dlho, u nás vydržia maximálne 3 dni :) preto ich pečiem pred vianocami viackrát :) najčastejšie s deťmi.

50
porcií
20 minút
príprava
5-8 minút
na 160 °C

Suroviny

500 g
125 g
200 g
3 PL
2 ks
1 ČL
20 g




Postup

  1. 1

    Zo surovín urobíme cesto. Ja ho robievam tak, ze najprv preosiate suche ingrediencie zmiesam (robim to strojom) a potom pridám vajíčka, maslo a med. Vypracovanie cesta nechávam na spomínanom pomocníkovy a ked je cesto pekne nelepive dávam ho do fólie. To potom putuje na 24 hodín do chladničky. Odporúča sa na minimálne dve hodiny. Podľa mojej skúsenosti na 24hod.

  2. 2

    Na druhý deň cesto vyberieme. Vyvaľkáme na doske "pomúčenej" práškovým cukrom a dávame piecť do rúry. Moje odporúčanie je 160 stupňov 5-8 minút podľa hrúbky cesta. Nech nie su príliš hnedé, lebo budu tvrde. Pekná zdrava farba. Dajú sa potom ozdobovať podla vlastnej fantázie. My ich zlepujeme džemom a striekame čokoládovou polevou :) krásne Vianoce priatelia :)

Diskusia k receptu

spetkasoli
diky za receptik, vyzera velmi dobre, ukladam a upeciem na velku noc, lebo uz mam dost vela napecene a nemau nas kto jest, tak rozdavam:)
marienka44
@Juliauspesna , môžem sa opýtať, s čím si ich pred pečením potierala. S rozšľahaným celým vajcom alebo len žĺtkom? To je veľmi dôležité, zvlášť keď sa ich chystáme ešte zdobiť. My budeme vykrajovať a piecť medovníčky zajtra. Poraď, čím ich potrieť? Ja dávam aj 1 PL rumu do cesta, budú nadýchané.
45678
@marienka44 odpoviem,dufam,ze sa autorka receptu neurazi:)
Ja medovniky pred vlozenim do rury natriem vajickom celym s pridanim trosku oleja,hned po vybrati z rury, este horuce ponatiram ina rozslahanym bielkom s troskou vody.Docielim lest,ak chces zdobit,po upeceni nepotieraj,lahsie drzi zdobenie.Je to moja technika,mozno ti este niekto poradi podla svojich skusenosti.
riwexi
Iste sú výborné, ale ja mám radšej také čo chrumkajú.)))