Medovníčky od mamičky (ihneď mäkké)

juliauspesna - bez fotkyjuliauspesna, 15. decembra 2015

Tento skvely recept našla niekde moja mamka a odvtedy ho robievame v roznych variantoch. Skvele su aj samotne, poliate polevou, alebo ozdobene ako klasicke Zobraziť celý popisTento skvely recept našla niekde moja mamka a odvtedy ho robievame v roznych variantoch. Skvele su aj samotne, poliate polevou, alebo ozdobene ako klasicke vianočné medovníčky. Fantázii sa medze nekladú. Hneď po upečení su mäkké a takéto zostávaju ešte dlho, u nás vydržia maximálne 3 dni :) preto ich pečiem pred vianocami viackrát :) najčastejšie s deťmi.

50
porcií
20 minút
príprava
5-8 minút
na 160 °C

Suroviny

500 g
125 g
200 g
3 PL
2 ks
1 ČL
20 g




Postup

  1. 1

    Zo surovín urobíme cesto. Ja ho robievam tak, ze najprv preosiate suche ingrediencie zmiesam (robim to strojom) a potom pridám vajíčka, maslo a med. Vypracovanie cesta nechávam na spomínanom pomocníkovy a ked je cesto pekne nelepive dávam ho do fólie. To potom putuje na 24 hodín do chladničky. Odporúča sa na minimálne dve hodiny. Podľa mojej skúsenosti na 24hod.

  2. 2

    Na druhý deň cesto vyberieme. Vyvaľkáme na doske "pomúčenej" práškovým cukrom a dávame piecť do rúry. Moje odporúčanie je 160 stupňov 5-8 minút podľa hrúbky cesta. Nech nie su príliš hnedé, lebo budu tvrde. Pekná zdrava farba. Dajú sa potom ozdobovať podla vlastnej fantázie. My ich zlepujeme džemom a striekame čokoládovou polevou :) krásne Vianoce priatelia :)

Diskusia k receptu

spetkasoli
diky za receptik, vyzera velmi dobre, ukladam a upeciem na velku noc, lebo uz mam dost vela napecene a nemau nas kto jest, tak rozdavam:)
marienka44
@Juliauspesna , môžem sa opýtať, s čím si ich pred pečením potierala. S rozšľahaným celým vajcom alebo len žĺtkom? To je veľmi dôležité, zvlášť keď sa ich chystáme ešte zdobiť. My budeme vykrajovať a piecť medovníčky zajtra. Poraď, čím ich potrieť? Ja dávam aj 1 PL rumu do cesta, budú nadýchané.
45678
@marienka44 odpoviem,dufam,ze sa autorka receptu neurazi:)
Ja medovniky pred vlozenim do rury natriem vajickom celym s pridanim trosku oleja,hned po vybrati z rury, este horuce ponatiram ina rozslahanym bielkom s troskou vody.Docielim lest,ak chces zdobit,po upeceni nepotieraj,lahsie drzi zdobenie.Je to moja technika,mozno ti este niekto poradi podla svojich skusenosti.
riwexi
Iste sú výborné, ale ja mám radšej také čo chrumkajú.)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia