Foto: juliauspesna
Tento skvely recept našla niekde moja mamka a odvtedy ho robievame v roznych variantoch. Skvele su aj samotne, poliate polevou, alebo ozdobene ako klasicke Zobraziť celý popisTento skvely recept našla niekde moja mamka a odvtedy ho robievame v roznych variantoch. Skvele su aj samotne, poliate polevou, alebo ozdobene ako klasicke vianočné medovníčky. Fantázii sa medze nekladú. Hneď po upečení su mäkké a takéto zostávaju ešte dlho, u nás vydržia maximálne 3 dni :) preto ich pečiem pred vianocami viackrát :) najčastejšie s deťmi.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Zo surovín urobíme cesto. Ja ho robievam tak, ze najprv preosiate suche ingrediencie zmiesam (robim to strojom) a potom pridám vajíčka, maslo a med. Vypracovanie cesta nechávam na spomínanom pomocníkovy a ked je cesto pekne nelepive dávam ho do fólie. To potom putuje na 24 hodín do chladničky. Odporúča sa na minimálne dve hodiny. Podľa mojej skúsenosti na 24hod.
- 2
Na druhý deň cesto vyberieme. Vyvaľkáme na doske "pomúčenej" práškovým cukrom a dávame piecť do rúry. Moje odporúčanie je 160 stupňov 5-8 minút podľa hrúbky cesta. Nech nie su príliš hnedé, lebo budu tvrde. Pekná zdrava farba. Dajú sa potom ozdobovať podla vlastnej fantázie. My ich zlepujeme džemom a striekame čokoládovou polevou :) krásne Vianoce priatelia :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja medovniky pred vlozenim do rury natriem vajickom celym s pridanim trosku oleja,hned po vybrati z rury, este horuce ponatiram ina rozslahanym bielkom s troskou vody.Docielim lest,ak chces zdobit,po upeceni nepotieraj,lahsie drzi zdobenie.Je to moja technika,mozno ti este niekto poradi podla svojich skusenosti.