Medovníčky od mamičky (ihneď mäkké)

Autor receptu: juliauspesna

Tento skvely recept našla niekde moja mamka a odvtedy ho robievame v roznych variantoch. Skvele su aj samotne, poliate polevou, alebo ozdobene ako klasicke vianočné medovníčky. Fantázii sa medze nekladú. Hneď po upečení su mäkké a takéto zostávaju ešte dlho, u nás vydržia maximálne 3 dni :) preto ich pečiem pred vianocami viackrát :) najčastejšie s deťmi.

50
porcií
20 minút
príprava
5-8 minút
na 160 °C

Postup

  1. Zo surovín urobíme cesto. Ja ho robievam tak, ze najprv preosiate suche ingrediencie zmiesam (robim to strojom) a potom pridám vajíčka, maslo a med. Vypracovanie cesta nechávam na spomínanom pomocníkovy a ked je cesto pekne nelepive dávam ho do fólie. To potom putuje na 24 hodín do chladničky. Odporúča sa na minimálne dve hodiny. Podľa mojej skúsenosti na 24hod.
  2. Na druhý deň cesto vyberieme. Vyvaľkáme na doske "pomúčenej" práškovým cukrom a dávame piecť do rúry. Moje odporúčanie je 160 stupňov 5-8 minút podľa hrúbky cesta. Nech nie su príliš hnedé, lebo budu tvrde. Pekná zdrava farba. Dajú sa potom ozdobovať podla vlastnej fantázie. My ich zlepujeme džemom a striekame čokoládovou polevou :) krásne Vianoce priatelia :)