Medové sušienky
Medové sušienky

Medové sušienky

janeg - fotkajaneg, 4. júla 2020
Medové sušienky
Foto: janeg

Podľa veľkosti vašej vykrajovačky vhodné aj ako cereálie. Bez vajec a laktózy.
Zdroj: Pinterest

70 minút
príprava
5-10 minút
na 180 °C

Suroviny

160 g
100 g
55 g
40 g
1 ČL
štipka
1 ČL
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dáme do misy a vypracujeme cesto. Ak je príliš suché, pridáme mlieko.

  2. 2

    Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky minimálne na hodinu.

  3. 3

    Potom cesto opatrne rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie alebo na jemne pomúčenej doske.

  4. 4

    Vykrajujeme tvary podľa našej voľby a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  5. 5

    Pečieme 5-8 minút na 180 °C do zlatista. Ak chceme chrumkavejšie sušienky, pečieme 8-10 minút, ale v polovici znížime teplotu.

  6. 6

    Upečené sušienky necháme vychladnúť a skladujeme v uzavretej dóze alebo uzatvárateľnom sáčku.

  7. 7

    Vykrojené sušienky je taktiež možné dať zmraziť a upiecť kedy chceme.

Diskusia k receptu


Jeden komentár