Madlenky
Medové madlenky
Autor receptu: redakcia
Madlenky jedia Francúzi na raňajky – najlepšie chutia
v deň, keď ich upečieme, no v dobre uzatvárateľnej nádobe vydržia aj niekoľko týždňov.
24 ks porcií |
20 minút príprava |
8 minút na 190 °C |
Postup
- Formičky na madlenky (môžete použiť aj iné formičky na drobné pečivo) dôkladne vymastíme maslom. Múku zmiešame so soľou. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.
- Vajcia rozbijeme do misy, pridáme kryštálový cukor a med. Šľaháme na hustú bielu penu. Do vaječnej hmoty opatrne vmiešame múku, potom maslo a najemno nastrúhanú citrónovú kôru.
- Do každej formičky pridáme
asi lyžicu cesta, aby bola naplnená do dvoch tretín, a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 8 minút.
- Hotové vyberieme z formičiek a necháme vychladnúť.