Madlenky

Medové madlenky

Autor receptu: redakcia

Madlenky jedia Francúzi na raňajky – najlepšie chutia v deň, keď ich upečieme, no v dobre uzatvárateľnej nádobe vydržia aj niekoľko týždňov.

24 ks
porcií
20 minút
príprava
8 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Formičky na madlenky (môžete použiť aj iné formičky na drobné pečivo) dôkladne vymastíme maslom. Múku zmiešame so soľou. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.
  2. Vajcia rozbijeme do misy, pridáme kryštálový cukor a med. Šľaháme na hustú bielu penu. Do vaječnej hmoty opatrne vmiešame múku, potom maslo a najemno nastrúhanú citrónovú kôru.
  3. Do každej formičky pridáme asi lyžicu cesta, aby bola naplnená do dvoch tretín, a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 8 minút.
  4. Hotové vyberieme z formičiek a necháme vychladnúť.