Mediteránny šalát s hovädzou špičkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Baklažán, cuketu, paradajku, papriku, šalotku, fenikel umyjeme a pokrájame na kolieska. Cesnak posekáme a všetko nasucho opekáme. Potom pridáme rukolu so zázvorom a s olivovým olejom. Osolíme a okoreníme.
- Hovädziu špičku (tabuľovú časť stehna) očistíme, posolíme, okoreníme a pridáme olej. Mäso zavákuujeme vo vákuovačke a varíme vo vrecku vo vode – sous vide, pri teplote 58,6 °C približne 30 minút. Ak by sme pripravovali celý kus (1,5 kg), tak varíme asi 1,5 – 2 hodiny. Ak doma nemáme vákuovačku, mäso môžeme pripraviť aj ako roastbeef, čiže prudko opečieme z každej strany tak, aby zostalo v strede ružové.
- Zeleninový šalát podávame s mäsom nakrájaným na tenké plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a navrch môžeme pridať bylinky – rozmarín, bazalku, tymian.
|