Mazanec (z domácej pekárne)

vimar - fotkavimar, 22. apríla 2011
Mazanec (z domácej pekárne)
Foto: vimar

Dávam dokopy svoju zbierku veľkonočných receptov a mazanec k nim nepochybne patrí. Kedže nie som veľký odborník na kysnuté cesto, problém za mňa väčšinou rieši domáca pekáreň.

10 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
5 PL
1 balíček
1 KL
1 KL sušené
275 ml
100 g rozpustené
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do pekárne dáme najskôr tekuté suroviny (mlieko a maslo), potom pridáme sypké suroviny. Po zapípaní zvukového signálu potom pridáme hrozienka a prípadne kandizované ovocie. Nastavenie pekárne: Program: základný Kôrka: svetlá Hmotnosť: 1 kg V prípade, že budete piecť mazanec vo vlastnej forme (ako na obrázku vo forme ruže), nastavte program len na "CESTO", po vykysnutí v pekárni ho dáte do formy (používam silikónovú) a dáte zapiecť rúre.

    Mazanec (z domácej pekárne) - obrázok 1

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krasny mazanec, ja tiež využívam pekáreň,ako sa dá.
tak, presne takyto teraz peciem v pekarnicke, len mam v recepture 250 ml mlieka, 2 zltky ,1PL rumu a trosku mleteho kardamonu, uz som ho robila, je ozaj vyborny,
vimar, ty ho mas krasne upeceny, dala si si robotu, ja som vyuzila len pekaren, nabuduce vyskusam presne podla tvojho receptu, ukladam do kk, dakujem,
pekny sviatocny den vsetkym:-)
dakujem za komentáre, ja rum nedávam kvôli malým deťom :-) ale ten kardamón je super nápad, myslím, že ešte nejaký mám, čo som nevedela, čo s ním, tak zajtra vyskúšam