Mazanec (z domácej pekárne)

Autor receptu: vimar

Dávam dokopy svoju zbierku veľkonočných receptov a mazanec k nim nepochybne patrí. Kedže nie som veľký odborník na kysnuté cesto, problém za mňa väčšinou rieši domáca pekáreň.

10 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do pekárne dáme najskôr tekuté suroviny (mlieko a maslo), potom pridáme sypké suroviny. Po zapípaní zvukového signálu potom pridáme hrozienka a prípadne kandizované ovocie. Nastavenie pekárne: Program: základný Kôrka: svetlá Hmotnosť: 1 kg V prípade, že budete piecť mazanec vo vlastnej forme (ako na obrázku vo forme ruže), nastavte program len na "CESTO", po vykysnutí v pekárni ho dáte do formy (používam silikónovú) a dáte zapiecť rúre.