Mazanec (z domácej pekárne)
Autor receptu: vimar
Dávam dokopy svoju zbierku veľkonočných receptov a mazanec k nim nepochybne patrí. Kedže nie som veľký odborník na kysnuté cesto, problém za mňa väčšinou rieši domáca pekáreň.
10 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Do pekárne dáme najskôr tekuté suroviny (mlieko a maslo), potom pridáme sypké suroviny.
Po zapípaní zvukového signálu potom pridáme hrozienka a prípadne kandizované ovocie.
Nastavenie pekárne:
Program: základný
Kôrka: svetlá
Hmotnosť: 1 kg
V prípade, že budete piecť mazanec vo vlastnej forme (ako na obrázku vo forme ruže), nastavte program len na "CESTO", po vykysnutí v pekárni ho dáte do formy (používam silikónovú) a dáte zapiecť rúre.