Matejovo kura fotorecept
Foto: kvakac
Matej je rodený Bulhar, oženil sa a potom ostal bývať na Slovensku. Mal neďaleko nás chatu a keď sme chodili k nemu, tak nám Zobraziť celý popisMatej je rodený Bulhar, oženil sa a potom ostal bývať na Slovensku. Mal neďaleko nás chatu a keď sme chodili k nemu, tak nám varil túto dobrotu. Robil to z baraniny a z kuraťa. Dnes vám priblížim recept z kuraťa. On to podlieval bielym vínom, no ja som to uvaril s kuracím vývarom.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
4 ks |
|
150 g |
|
500 g |
|
5 strúčikov |
|
700 ml (alebo biele víno) |
|
(na smaženie stehien) |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
4 ks väčšie |
|
250 g |
|
strúčiky ( kto chce podľa chute) |
|
Postup
-
1
Použil som tieto ančovičky v oleji sú z Lidla.
-
2
Vyberieme ich z oleja, olej odložíme. Ančovičky obalíme v hladkej múke.
-
3
Kuracie stehna osušíme, osolíme a obalíme v hladkej múke.
-
4
Vysmažíme ich na oleji, každú stranu po päť minút.
-
5
Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska hrubé 0,5 cm a zemiaky očistíme a pokrájame na 2 - 3 cm kúsky. Hrniec použijeme nejaký liatinový, alebo titánový. Na dno hrnca dáme olej z ančovičiek, na to rozložíme opečené stehná a zemiaky s cuketou.
-
6
Na stehná rozložíme ančovičky a prihodíme aj olivy čo boli v obale s nimi. Ak chcete, môžete pridať viac olív.
-
7
Paradajky krájame na štvrtky aj menšie, alebo polovice podľa veľkosti. Rozložíme po celom hrnci a posypeme koreniacou zmesou. Zalejeme vývarom, ale pozor vývar je slaný, tak viac nesolíme. Prikryjeme hrniec a dáme piecť do rúry pri 200 °C na 90 minút. Najlepšie je to piecť v peci ak máte.
-
8
Veľmi chutné je to, keď sa to dobre prepečie. Takto to vyzerá upečené. Koreniacu zmes môžete použiť akú mate radi, trebárs na kura. Ja som si urobil sám. Všetko sušené - rozmarín 1 KL, tymian 1 KL, zelené korenie 1 KL, sušená koreňová zelenina 1 KL, oregano 1 KL, čili kvetináčové sušené 4 ks, soľ 1 PL, granulovaný cesnak 1 KL všetko jemno zomlieť napr. v kávovom mlynčeku.
-
9
Naložíte na tanier a niečo na zapitie a hybaj na to. Je to pikantné, tak pivo, alebo víno k tomu je dobrý nápad.
Vďaka za koment. Dobré si to vystihla, kombinácia rôznych chutí. Tie ančovičky zvýrazňujú chuť a to je to dobré.
Vďaka za koment. Pre mňa je to chutné, ančovičky majú svoju chuť, tak trochu dominujú. No ale kto má rád tie malé rybky, tak si príde na svoje.
Vďaka za koment. Robil som si poriadok v papieroch a náhodou som tento recept objavil v nich. Tak som si spomenul na Mateja a jeho dobrotu. Pretože večne niečo strácam, tak som to sem pridal, aby som si to mohol vždy pripomenúť. Už mám sľúbenú baraninu, tak to potom urobím z nej. Z nej je to pravé orechové. Som rad na navodenie príjemných spomienok. Peknú nedeľu želám celej rodine.
Vďaka za koment. Dobré si to vystihol. Aj to množstvo čo som dal ja je možno pre niekoho veľa, ale nedaj si keď to tak ľúbim.
Neskoro som to zbadal áno tým vývarom sa to zaleje pred pečením. Dopíšem to tam. Cesnak som nedal surový lebo som ho mal v koreniacej zmesi. Som rád že si skúsil.
Včera mi nechcelo pridať foto, tak skúšam dnes. Bolo to super, vďaka za recept!
Ty to vieš tak pekne uložiť na tanier a potom odfotiť. To sa budem musieť naučiť. Ja to nacapem na tanier a pomyslím si aj tak sato v bruchu všetko zmieša. Vďaka za foto.