Mäsový nákyp
Autor receptu: jack
Mäsko pomelieme spolu s
cibuľkou,podusíme,okoreníme,vychladíme.zamiešame do
masy namočenú žemlu....
Postup
- Pliecko si pomelieme spolu s cibuľou.Podusíme na oleji alebo masti.podlejeme vodou.Do mäsa pridame trocha červenej sladkej papriky a všetky koreniny aj vňaťku.Po udusení(20min),necháme vychladiť.Do dobre vychladenej mäsovej masy pridáme žĺtka,namočené vyžmýkane žemle a bielka vyšľahané na sneh.Keď sa nam zdá masa riedka pridáme trochu strúhanky.Zamiešame a rozotrieme na plech ktorý si natrieme olejom a vysypeme strúhankou.Na vrch masy polejeme trochu roztopeného masla a upečieme v rúre asi 25-30minút.Podávame zo zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.(hodí sa k tomu aj kompót).