Mäsový koláč

Mäsové guľôčky v lístkovom ceste s enciánom (fotorecept)

Autor receptu: t0th0va

Mäsové guličky obalene v lístkom ceste namočené do enciánu.

40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske si zmiešame celé vajíčko a smotanu, potom pridáme mleté mäso, korenie a soľ, zmiešame a necháme oddýchnuť asi 10 minút.
  2. Rozvaľkáme si obidve lístkové cestá do tvaru kruhu.
  3. Jedno rozvaľkané cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a cesto prekryjeme druhým papierom na pečenie. V strede papiera na pečenie vyrežeme otvor na encián.
  4. Encián položíme do vyrezaného stredu a v enciáne vykrojíme stred. Do stredu dáme postrúhaný cesnak a vrátime naspäť vyrezanú časť.
  5. Cez encián a papier na pečenie položíme druhé rozvaľkané lístkové cesto. Na toto lístkové cesto rozložíme guľôčky vytvarované z mletého mäsa. Vrchné cesto okolo guľôčok narežeme smerom k enciánu.
  6. A zrolujeme. Potom odstránime papier na pečenie a to isté urobíme aj so spodným lístkovým cestom.
  7. Potrieme rozmiešanými žĺtkami a posypeme sezamovými semiačkami. Dáme do rúry na 180 °C a pečieme približne 30 minút. Keď cesto dostane zlatistú farbu, môžeme vybrať.
  8. Vrchnú časť cesta z enciánu odrežeme a encián rozmiešame.
  9. Odtrhneme si časť koláča s mäsovou guľkou vo vnútri a namočíme ju do enciánu a vychutnávame. Prajem dobrú chuť.