Mäsový koláč
Mäsové guľôčky v lístkovom ceste s enciánom (fotorecept)
Autor receptu: t0th0va
Mäsové guličky obalene v lístkom ceste namočené do enciánu.
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- V miske si zmiešame celé vajíčko a smotanu, potom pridáme mleté mäso, korenie a soľ, zmiešame a necháme oddýchnuť asi 10 minút.
- Rozvaľkáme si obidve lístkové cestá do tvaru kruhu.
- Jedno rozvaľkané cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a cesto prekryjeme druhým papierom na pečenie. V strede papiera na pečenie vyrežeme otvor na encián.
- Encián položíme do vyrezaného stredu a v enciáne vykrojíme stred. Do stredu dáme postrúhaný cesnak a vrátime naspäť vyrezanú časť.
- Cez encián a papier na pečenie položíme druhé rozvaľkané lístkové cesto. Na toto lístkové cesto rozložíme guľôčky vytvarované z mletého mäsa. Vrchné cesto okolo guľôčok narežeme smerom k enciánu.
- A zrolujeme. Potom odstránime papier na pečenie a to isté urobíme aj so spodným lístkovým cestom.
- Potrieme rozmiešanými žĺtkami a posypeme sezamovými semiačkami. Dáme do rúry na 180 °C a pečieme približne 30 minút. Keď cesto dostane zlatistú farbu, môžeme vybrať.
- Vrchnú časť cesta z enciánu odrežeme a encián rozmiešame.
- Odtrhneme si časť koláča s mäsovou guľkou vo vnútri a namočíme ju do enciánu a vychutnávame. Prajem dobrú chuť.