Mäsové guľky v talianskej omáčke

Autor receptu: bubrienka1

Ak máte radi sušené paradajky, čierne olivy - isto iste vám bude chutiť toto jedlo. Ja som ho prvýkrát jedla u mojej švagrinej a musím povedať, že zarezonovalo v mojej rodine, ktorú som si "naučila na delikatesy".

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rohlík namočíme do studenej vody, vymačkáme, pridáme k mletému mäsu. Osolíme, okoreníme, pridáme vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Vymiešame hmotu na guľky.
  2. V 8dl vody povaríme zeleninový bujón a do vriacej vody naukladáme 12 guliek, ktoré sme vyformovali z mäsovej hmoty. Varíme 20 minut pod pokrievkou.
  3. Medzitým si urobíme "zápražku" z masla a múky, zalejeme vínom, smotanou a odoberieme 2dl zeleninového vývaru, v ktorom varíme guľky. Do omáčky pridáme vývar, na drobno pokrájané sušené paradajky, olivy a krátko povaríme (asi 3-5 min.). Na záver do omáčky dáme uvarené mäsové guľky, necháme prejsť varom celé jedlo a môžeme podávať - so špagetami.