Mäsové guľky v talianskej omáčke
Autor receptu: bubrienka1
Ak máte radi sušené paradajky, čierne olivy - isto iste vám bude chutiť toto jedlo. Ja som ho prvýkrát jedla u mojej švagrinej a musím povedať, že zarezonovalo v mojej rodine, ktorú som si "naučila na delikatesy".
4 porcie |
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Rohlík namočíme do studenej vody, vymačkáme, pridáme k mletému mäsu. Osolíme, okoreníme, pridáme vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Vymiešame hmotu na guľky.
- V 8dl vody povaríme zeleninový bujón a do vriacej vody naukladáme 12 guliek, ktoré sme vyformovali z mäsovej hmoty. Varíme 20 minut pod pokrievkou.
- Medzitým si urobíme "zápražku" z masla a múky, zalejeme vínom, smotanou a odoberieme 2dl zeleninového vývaru, v ktorom varíme guľky. Do omáčky pridáme vývar, na drobno pokrájané sušené paradajky, olivy a krátko povaríme (asi 3-5 min.). Na záver do omáčky dáme uvarené mäsové guľky, necháme prejsť varom celé jedlo a môžeme podávať - so špagetami.