Mäsové guľky s kyslou kapustou
Autor receptu: redakcia
Postup- Bravčovú krkovičku uvaríme
a postrúhame alebo
pomelieme. Cibuľu nakrájame
na jemno, podusíme
na oleji, pridáme cesnak,
mäso, korenie, soľ, podusíme
a necháme vychladnúť.
- Zo zemiakov (uvaríme
v šupke, pomelieme
), múky, vajec a soli si pripravíme
cesto. Rozvaľkáme
ho na 1/2, povykrajujeme
kolieska s priemerom 6 cm,
na vrch dáme pripravenú
mäsovú zmes a urobíme
guľky, ktoré dáme variť.
- Podávame poliate roztopenou
slaninkou a opraženou
cibuľkou.
- K tomu
podávame kapustu, ktorú si
pripravíme takto: Podusíme
cibuľu na oleji so slaninkou,
necháme skaramelizovať
cukor, pridáme čierne korenie,
kapustu a vymiešame.
|