Mäsové guľky s kyslou kapustou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Bravčovú krkovičku uvaríme a postrúhame alebo pomelieme. Cibuľu nakrájame na jemno, podusíme na oleji, pridáme cesnak, mäso, korenie, soľ, podusíme a necháme vychladnúť.
  2. Zo zemiakov (uvaríme v šupke, pomelieme ), múky, vajec a soli si pripravíme cesto. Rozvaľkáme ho na 1/2, povykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm, na vrch dáme pripravenú mäsovú zmes a urobíme guľky, ktoré dáme variť.
  3. Podávame poliate roztopenou slaninkou a opraženou cibuľkou.
  4. K tomu podávame kapustu, ktorú si pripravíme takto: Podusíme cibuľu na oleji so slaninkou, necháme skaramelizovať cukor, pridáme čierne korenie, kapustu a vymiešame.