Mäso na S-Čchuánsky spôsob (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Po dlhšej dobe zas niečo zo staršej čínskej kuchárky. Rcp som pozmenila len málinko, zabudla som kúpiť naložený zázvor, tak som dala sušený, no a akoby to bolo bez chilli? :-).
Dala som dvojaké mäso - koniec panenky a kus morčacieho prsa.
5 porcií |
30 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Sušené huby som namočila do studenej vody asi na 2 hod.
Máčaný škrob: 1 PL zemiakový škrob zaliať 2-3 PL vody, aby sa dalo rozmiešať.
A ideme na mäso: obidva druhy som pokrájala na rezance, v miske som zmiešala vajce s 2 KL máčaného škrobu, pridala mäso a nechala asi 2 hod. marinovať. Nesolila som.
Poprosila som pomocníka, aby mi nakrájal suroviny:
- Do woku som dala rozpáliť masť a mäso som na ňom prudko opiekla v troch dávkach, aby sa mi nezačalo dusiť, vyberala som vždy opečené do misky, keď som ho mala všetko hotové, vrátila som ho woku a pridala som kapustu, papriku, chilli, huby a cibuľu
- Chvíľu som miešala, potom som pridala cesnak a zázvor
- Zas som chvíľu miešala, dochutila som soľou, octom, sójovou omáčkou, cukrom a ryžovým vínom. Na záver som pridala zvyšok máčaného škrobu a premišala asi 1 min., to je všetko, ja wei-su nedávam.
- Medzičasom som urobila k tomu šalát: kapusta, červená cibuľa, soľ, štipka cukru, sójová omáčka a tmavý ryžový ocot
- Ak by niekoho zaujímal presný originál, pridávam foto, autor akosi pozabudol dať do surovín sójovú omáčku :-)
- Prílohu sme mali jazmínovú ryžu