Mäso na S-Čchuánsky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Po dlhšej dobe zas niečo zo staršej čínskej kuchárky. Rcp som pozmenila len málinko, zabudla som kúpiť naložený zázvor, tak som dala sušený, no a akoby to bolo bez chilli? :-). Dala som dvojaké mäso - koniec panenky a kus morčacieho prsa.

5
porcií
30 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sušené huby som namočila do studenej vody asi na 2 hod. Máčaný škrob: 1 PL zemiakový škrob zaliať 2-3 PL vody, aby sa dalo rozmiešať. A ideme na mäso: obidva druhy som pokrájala na rezance, v miske som zmiešala vajce s 2 KL máčaného škrobu, pridala mäso a nechala asi 2 hod. marinovať. Nesolila som. Poprosila som pomocníka, aby mi nakrájal suroviny:
  2. Do woku som dala rozpáliť masť a mäso som na ňom prudko opiekla v troch dávkach, aby sa mi nezačalo dusiť, vyberala som vždy opečené do misky, keď som ho mala všetko hotové, vrátila som ho woku a pridala som kapustu, papriku, chilli, huby a cibuľu
  3. Chvíľu som miešala, potom som pridala cesnak a zázvor
  4. Zas som chvíľu miešala, dochutila som soľou, octom, sójovou omáčkou, cukrom a ryžovým vínom. Na záver som pridala zvyšok máčaného škrobu a premišala asi 1 min., to je všetko, ja wei-su nedávam.
  5. Medzičasom som urobila k tomu šalát: kapusta, červená cibuľa, soľ, štipka cukru, sójová omáčka a tmavý ryžový ocot
  6. Ak by niekoho zaujímal presný originál, pridávam foto, autor akosi pozabudol dať do surovín sójovú omáčku :-)
  7. Prílohu sme mali jazmínovú ryžu