Lievik trúbkovitý na červenom víne ako príloha ku steaku fotorecept
Foto: afataga
Konečne hojne rastie výborná huba lievik trúbkovitý, našli sme ich dosť veľa, tak som hľadala ako ich pripraviť aj čerstvé a našla som recept Zobraziť celý popisKonečne hojne rastie výborná huba lievik trúbkovitý, našli sme ich dosť veľa, tak som hľadala ako ich pripraviť aj čerstvé a našla som recept v malej knižke z r. 1983 s názvom 100+1 jídel z hub a na houbách od autora Oldřich Kosek. Oproti pôvodnému receptu som ešte pridala rascu a miesto pretlaku som dala paradajku. Uvádzam ako je v knihe, ja som robila z polovičnej dávky. V zátvorke sú moje úpravy. Určite sa dajú takto pripraviť aj iné huby.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z lesa sme doniesli lievik a odobrala som z neho cca 400g
-
2
Samozrejme iné huby sme tam tiež nenechali
-
3
Ani tieto :-)
-
4
Lieviky som umyla ( ostatné išli do sušičky)
-
5
Do woku som dala 2 PL masla, do roztopeného som dala tymián a bobkový list a na miernom stupni som nechala asi 3 min. prevoňať maslo, bylinky som potom vyhodila
-
6
Do woku som dala cibuľu nakrájanú na drobno a spenila som ju, pridala som teplotu
-
7
Pridala som huby, po chvíli soľ, rascu a korenie
-
8
Pustili dosť vody, trvalo asi 20 min., kým sa všetka vydusila, potom som priliala víno, dala som Chianti a dala som paradajku a štipku soli
-
9
Znova som vydusila tekutinu, čo trvalo cca 10 min., po odstavení som ešte pridala kúsok masla
-
10
Medzi tým som urobila hanger steaky, nebudem podrobne rozpisovat ako, mám tu na ne viac receptov, tak len v skratke: steaky som osolila a okorenila, opiekla cca 3 min, zabalila do alobalu s kuskom masla a zakryla asi na 8 min. Hotové jedlo som posypala vňaťou.
@hanak , :):)
@frezia v tej knihe bol rcp na huby, teda akekolvek sa daju pouzit, ja som prave chcela vyskusat ten lievik, lebo sme ho nasli do aleluja, mozno si ho aj nasla, len si si ho nevsimla, je nenapadny, ale ja uz viem, kde ho mam hladat
@slavka2012 myslim, ze neolutujes, ak vyskusas
@zuzanka1367 neprehanaj :-)
@mijaita mozes pouzit aj tie tvoje strocky :-)))
@hanak este teraz sa rehocem :-))) urobime dohodu, napis mi den pred smrtou a ja ti nieco podobne uklohnim a ako bonus si mozes nechaj aj ten tanier :-)
@izabella929 neboj sa, je to naozaj vyborna huba, ved pozri nejaky atlas alebo google
@havino posli svojho chlapa ku mne na skolenie, naucim ho :-) aby si nemala malo :-)
@jamarlen mozno raz bude aj taka technika :-)
@jozka2 na to su tu ini :-)))
@tiginko neboj sa, dame si pokoj ked prestanu rast :-), ani ja som ho este nejedla cerstvy, ale chcela som vyskusat, ma fakt silnu hubovu chut a ziadne zuvackoviny sa nekonali, ani som ho nekrajala, dost sa zmensil, lebo vela vody vypustil, neviem to opisat, ale fakt mnamka :-)
@melounek1 dakujem, vyskusaj, nebudes lutovat, ale z par kuskov budes mat raz do ust
@ywett dakujem