Kuracia pečeň na cibuli a slanine s krémovým zemiakovo-cibuľkovým pyré fotorecept
Foto: eviana
Pre tých, čo majú radi pečeň - tip na veľmi chutné, rýchle a na prípravu i suroviny nenáročné jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na pečienku...
-
2
...cibuľu nakrájame na hrubšie mesiačiky a dáme ju dusiť na masť alebo olej, ja už v tomto kroku cibuľu posolím tak aby celé jedlo bolo dosť slané, neskôr už nesolím.
-
3
...keď je už polosklovita, za cca 5 min pridáme na pásiky nakrájanú slaninu
-
4
...cca 5 min posmažíme, sem tam premiešame a potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku
-
5
...cca 3 min podusíme, potom pridáme kuraciu pečeň a čerstvo namleté čierne korenie
-
6
... podlejeme horúcou vodou a necháme cca 8-10 minúť spolu prejsť varom
-
7
...na záver tesne pred odstavením z ohňa prisypeme v dlaniach rozmrvenú majoránku.
-
8
... po odstavení z ohňa ešte prisypeme čerstvo nasekanú petržlenovú vňat.
-
9
...zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť - vždy pridám trošku masti alebo masla do vody, vraj to zabráni aby zemiaky vypenili. Pridala som aj soľ. Keď sú zemiaky mäkké, zlejeme z nich vodu.
-
10
...na maslo si dáme podusiť jarnú cibuľku
-
11
...scedené zemiaky popučíme pučičom (:)) (ako je to spisovne? pučidlo? :)) Zlejeme do nich na masle podusenú jarnú cibuľku.
-
12
...pridáme dve polievkové lyžice kyslej smotany a čerstvo nasekanú petržlenovú vňať
-
13
...potom už len všetko spolu zmiešame a papanica fajná je hotová. U nás dnes bola so šalátom z fialovej kapusty... famózne to spolu ladilo :)
Ďakujem za Tvoje milé slová aj za šecke hviezdy :), spravila si mi radosť :)
za 5***** milá@eviana aj tento tvoj receptík.