Varenie

Bravčový maslový rezeň

simushkka - fotkasimushkka, 6. októbra 2013

Prosím poznáte niekto recept na bravčový maslový rezeň?

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Ja poznám m l e t ý bravčový rezeň s maslom a syrom, potom poznám kuracie vykostené stehno plnené maslom. Keby si popísala viac čo máš na mysli .........
Bravčový rezeň vypražený na masle?
simushkka
ja neviem či sa to vypráža, alebo len pečie v trúbe :D preto to chcem zistiť
rulik
v 2kuchárkach som našiel maslový rezeň teľací, a je mletý
môžem pridať ak bude záujem
rulik
díval som sa na uja googla a ten píše, že br.maslový rezeň= v podstate ako fašírková hmota, s vajcom, pečivom namočeným v mlieku, s trochou masla, vytvarovať rezne, obaliť v múke, poukladať na plech, podliať vriacou vodou a trochou masla a pomaly piecť v rúre
1x jana
bubaya
V Rakúsku poznám BUTTERSCHNITZEL - maslový rezeň. Je to normálna fašírka, mäso, vajcia, rožky, koreniny.....ako kto robí. Urobia sa okrúhle placky, rýchlo sa opečú do zlatista na panvici. Potom sa dajú do pekáča, zalejú sa 2 dl vývarom, na každú fašírku sa dá plátok masla. To celé sa dá do rúry piecť, keď sa vývar vyparí, šnicel je hotový. Kto chce, môže zapnúť ešte gril a nechať trochu pripiecť. Pozor na soľ, fašírka natiahne soľ z vývaru, aby si nepresolila. Je to rýchle, dobré, šťavnanté, mäkké.
1x jana
slavka11
zomelies bravcove maso trosku mastnejsie a pridas do neho mlieko, sol, mlete korenie a jeden rohlik a asi 50 g masla. Zmes dobre spracujes a robis take akoby fasirky ale viac ich rozplaskes. Tie sa obalia v muke hladkej alebo polohrubej to je fuk. No a potom ich ukladas na plech na kazdy kusok das platok masla a sup s nimi do rury. No a pecies v rure do zlatava. Hotovo uz len k tomu zemiakovu kasu, kyslu uhorku a papina ktora pripomina detske casy v skolke ci skolskej druzine je na svete. A toto je presne recept ktory asi hladas je od mojej babky ktora bola kucharka v skolke .
1x jana
majsterka
Maslový rezeň sa pripravuje z teľacieho mletého mäsa s pridaním soli,korenia,v mlieku navlhčenej žemle,mletého muškátu .Mäso sa udusí v mäsovom vývare a podáva poliate maslom
kuchticka

Ja som davno...... robievala "maslovy bravcovy rezen tak, ze som zomlela bravcovy bocik, pridala nastruhany tvrdy syr (uz si nepamatam aky), osolila, dobre vymiesila rukou a robila som take placicky, ktore som obalovala v trojobale, ako norm. rezne. Bolo to velmi dobre - stavnate . Lutujem, ze si taky uz nemozem spravit (nie je bocik).
kakaova
kuchtička tento recept poznám aj ja ,ale my ho robievame takto ..odporúčam vyskúšať, lebo je to fantastické.
Mletý bôčik sa zaleje (asi 2 dl) ale skoro vriaceho mlieka (musí byť veľmi horúce) a potom sa tam vmieša na hruho strúhaný syr... ostatok tak ako si písala.
Mamin ujo z Ameriky, keď videl, že mama kupuje bôčik, tak sa jej pýtal na čo to kupuje, že oni to dávajú len psom. Keď jedol maslové rezne , nevedel si ich vynachváliť, aké dobré to je a neveril, že to je z toho mäsa, čo oni len psom dávajú :-D
kuchticka
Tak vidis; ja bocik vobec nezozeniem, lebo vsetok kvalitny bocik davaju na ten ich "BAKON", t.j. slanina, ktora sa neda jest ako ta slovenska-ceska, Musi sa opiect-osmazit, inak sa jest neda. Maju "stovky" druhov, prichuti, ale nie je to na co som bola zvyknuta.