Maslová tekvica s mletým mäsom (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Lahký letný obed či večera :-)

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si mladu tekvicu, petrzlenovu vnat, cibulu a cca 300 g mleteho mäsa. Vnat si posekame na drobno, cibulu pokrajame na kocky a pokrajame si aj zo 3 väcsie paradajky.Tekvicu si umyjeme a vydlabeme z nej semena. Nato, ze bola mensia a mlada tekvica, mala fakt dost semien, takze mi vela z nej nezostalo a musela som k nej prikrajat aj 1 mensiu cukinu...
  2. Na oleji si zosklovatime trocha osolenu cibulu. Potom k nej pridame mäso a zatial dusime kym sa z mäsa stava nevypari a zacne sa piect.
  3. Potom k mäsu pridame 1 kopcovitejsiu PL salçe (paredajkove pyre) a 2-3 minutky opekame. Nasledne pridame mletu papriku a znova za staleho miesania 2 minutky opecieme. Napokon pridame paradajky, premiesame a zakryte par minutiek podusime. Nakoniec pridame aj pokrajanu tekvicu a premiesame.
  4. Cele podlejeme vodou podla potreby a pridame vnat, korenie isot, cierne korenie, mätu a sol. Dobre premiesame a pridame aj 0,5 dl bulguru. Premiesame a nechame zakryte varit do mäkka. Na konci pridame este 50 g masla pre lepsiu chut.
  5. Je to lahke, jednoduche a chutne jedlo, ktore sa hodi do horucich letnych dni :-) Vyborne je s chlebom, ale aj s ryzou ci zemiakovym pyre. Ja ho mam najradsej poliate cesnakovym jogurtom s kuskom dobreho peciva ;-P