Ovocný pohár
Mascarpone krém s ovocným pyré a karamelom
Autor receptu: redakcia
Postup- Karamelový plát: Roztopíme kryštálový
cukor na karamel, pridáme
trošku lesného medu a zasypeme
sódou bikarbónou. Vznikne
bohatá pena, ktorú vylejeme do
pekáča a uhladíme tak, aby
vznikla tenšia vrstva. Necháme
vychladiť a odložíme do chladničky.
- K lesnému ovociu prilejeme červené víno, pridáme škoricu a necháme zovrieť. Potom škoricu vyberieme, pridáme
trochu lesného medu (podľa chuti) a rozmixujeme na pyré. Necháme vychladiť.
- Zo smotany, z mascarpone
a lesného medu (podľa chuti) vyšľaháme
krém.
- Vychladený karamelový plát
plát rozlámeme na menšie kusy. Pripravené poháre naplníme vrstvami karamelových kúskov, mascarpone krémom
a ovocným pyré.
- Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom. Zo snehu navrch pohárov tvarujeme malé pusinky, ktoré môžeme
opáliť flambovacou pištoľou.
Dozdobíme ovocím
a mätou.
|