Ovocný pohár

Mascarpone krém s ovocným pyré a karamelom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Karamelový plát: Roztopíme kryštálový cukor na karamel, pridáme trošku lesného medu a zasypeme sódou bikarbónou. Vznikne bohatá pena, ktorú vylejeme do pekáča a uhladíme tak, aby vznikla tenšia vrstva. Necháme vychladiť a odložíme do chladničky.
  2. K lesnému ovociu prilejeme červené víno, pridáme škoricu a necháme zovrieť. Potom škoricu vyberieme, pridáme trochu lesného medu (podľa chuti) a rozmixujeme na pyré. Necháme vychladiť.
  3. Zo smotany, z mascarpone a lesného medu (podľa chuti) vyšľaháme krém.
  4. Vychladený karamelový plát plát rozlámeme na menšie kusy. Pripravené poháre naplníme vrstvami karamelových kúskov, mascarpone krémom a ovocným pyré.
  5. Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom. Zo snehu navrch pohárov tvarujeme malé pusinky, ktoré môžeme opáliť flambovacou pištoľou. Dozdobíme ovocím a mätou.