Marocké citróny fotorecept

2010 - bez fotky2010, 14. marca 2011
Marocké citróny (fotorecept)
Foto: 2010

Je tu zopar receptov na tzv. Marocke speciality ale vytvorit naozajstnu Marocku specialitu potrebujete jednu surovinu ktora nie je tak bezna....Slane nakladane citrony.

15 minút
príprava

Suroviny

8
3 cerstvy
5
1
500 g
 prevarená podla potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Citrony poumyvame a narezeme do kriza do hlbky ale aby boli v celku a stedro posypeme solou

    Marocké citróny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Citrony ukladame do flase vo vrstvach a stedro solime , pridame skoricu cerstvy bobkovy list a nove korenie.Zalejeme prevarenou vodou a zalejeme cca 1 cm olivovym olejom

    Marocké citróny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odlozime do chladneho miesta na cca 1 mesiac.Prelozime do ladnicky , vydrzi aj rok Pouzivame do salatov a marockych receptov, tak ze umyjeme a nakrajame cele na drobno ( aj duzinu...)

    Marocké citróny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takze az za mesiac pridame , Marocke jedlo... ( A citrony boli od susedov ,prezrete )

    Marocké citróny (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
Ja by som to aj vyskusala, len neviem, ci o mesiac pridane marocke jedlo bude veganske. Lebo ked nie, potom nebudem vediet co s nimi :-) A ludia, poradte este...kde zozeniem citrony, ktore nie su chemicky osetrene, alebo staci umyt tie striekane?
ja som robila (pred pár rokmi) nakladané citróny do soli, v ktorej boli rôzne bylinky, tak isto som ich narezala do kríža, potom, keď to postálo tiež asi 3 -4 týždne som ich používala do šalátov a pri rôznej úprave mäsa. Tiež som ich skladovala v chladničke.Už si nepamätám odkiaľ som získala recept, ďakujem za pripomenutie! Tvoj recept ukladám do KK a vyskúšam ten tvoj.
dakujem za recept. určite spravím. poznám viacero receptúr, ako aj informácií oich použití, ale práve tento recept ma oslovil. ty si zrejme žil dlho medzi arabmi, určite nielen v Kuwaite. mohol by si pridať aj viac skvelých receptov, ktoré si sa tam naučil? arabská kuchyňa je jednou z tých, ktoré ma zo svetovej kuchyne zaujali a arabské jedlá som ochutnala priamo od arabov.
Ano a boli uz uplne prezrete az tmavo zlte a plne stavy. Nie odrhnute zelene ktore cestuju pol roka po skladoch, plus nestriekane.
sú užasné. a v ktorej krajine máš tých susedov? tu n a Slovensku utčite nie, v ktorej záhrade by sa urodili také citrony a rástol by taký vavrín?
tiez mam problem zohnat taketo citrony - neostava mi nic ine , iba zacat pestovat vlastne :-) Takze ----ESTE RECEPT !:-)))) som teraz u dcery , tak nech ho vyuzijeme:-)
@tornadolue , použila som citróny s tenšou šupkou, tie sú aj viacej šťavnaté, riadne som ich poliala jarkou a vydrhla kefkou pod tečúcou vodou, pooplachovala v čistej vode a vyutierala. Potom som ich poprekrajovala a naložila do soli, do ktorej som pridala rôzne bylinky.Ja takto umývam všetky citrusové plody najmä, keď potrebujem nastrúhať kôru napr: do pečiva a pod., ale aj keď ich chceme jesť. To je už možno aj vyše 25 rokov, počula som to v jednej relácii, tak odvtedy to praktizujem. Na Slovensku asi sotva zoženieme citróny, ktoré by neboli postriekané, iné je to v krajinách, kde citrusové plody rastú, tam sa dajú zohnať nenastriekané. Trochu závidím @2010 , že si môže nepostriekané odtrhnúť u suseda...:))
vavrin cersty vyrastie aj na Slovensku, pred 2 rokmi som kupila v Hornbachu, odtedy mi rastie cely rok na zasklenom balkóne. Uz len od toho Meyera tie citrony doniest..:-))), ale idem o pár dní do Talianska, asi si donesiem kilecko sicílskych. Díky za nakopnutie, uz dlho som sa chystala tieto citrony urobit, dám vediet, ako vysla petrzalská varianta..:-)))
Vcera som kupila bio citrony a nalozila som ich. Robila som 1/2 davku, 4 citrony, aj tak som ich ledva napchala do nadoby. Vyzera to krasne a som zvedava na chut v marockych jedlach o meciac :) Tej soli tam ide naozaj tak vela?
Moje citróny nie sú ani zďaleka tak pekné ako tie na obrázku, ale snáď z nich o mesiac niečo bude. Vydrhla som ich riadne, soľou nešetrila, len do pohára išli ťažšie. Každopádne, vďaka za skvelý tip! ;)
včera som zohnala práve také citróny s tenučkou šupkou, plné šťavy, skoro prezreté, už sú trošku tmavšej farby, ale úplne bez chyby, podľa krabice vyzerali turecké. Lenže fakt, aj do väčšieho patentného pohára sa vojde len 5 kusov. Nemohla by som ich normálne pokrájať na štvrtinky, veď hotové sa aj tak krájajú ?
2. otázka : keďže sú také šťavnaté, a majú sa zaliať šťavou po okraj + olej, nevyteká potom tá šťava zbytočne von ? Hotové vyzerajú cvrknuté a solením len podporujem vznik novej šťavy.
Možno tomu nerozumiem, ale mám ich poldruha kila a tak chcem spraviť viacej menších pohárikov, aby som rozdala po známych a preto by som rada vedieť aj to, ako ten proces pokračuje potom, ako sa naložia, aby som nerobila zbytočné chyby.
Ide mi o to, ako ich mám uzavrieť, či vzduchotesne, alebo navoľno...
Prosím, odpovedzte mi,