Marocké citróny (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Je tu zopar receptov na tzv. Marocke speciality ale vytvorit naozajstnu Marocku specialitu potrebujete jednu surovinu ktora nie je tak bezna....Slane nakladane citrony.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Citrony poumyvame a narezeme do kriza do hlbky ale aby boli v celku a stedro posypeme solou
  2. Citrony ukladame do flase vo vrstvach a stedro solime , pridame skoricu cerstvy bobkovy list a nove korenie.Zalejeme prevarenou vodou a zalejeme cca 1 cm olivovym olejom
  3. Odlozime do chladneho miesta na cca 1 mesiac.Prelozime do ladnicky , vydrzi aj rok Pouzivame do salatov a marockych receptov, tak ze umyjeme a nakrajame cele na drobno ( aj duzinu...)
  4. Takze az za mesiac pridame , Marocke jedlo... ( A citrony boli od susedov ,prezrete )