Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola fotorecept
Foto: kucharka
Jednoduché jedlo katalánskych babičiek. Môže sa použiť akákoľvek biela ryba, ja som v tomto recepte použila morskú šťuku. Použitím kvalitnejšej ryby, ako napríklad morského Zobraziť celý popisJednoduché jedlo katalánskych babičiek. Môže sa použiť akákoľvek biela ryba, ja som v tomto recepte použila morskú šťuku. Použitím kvalitnejšej ryby, ako napríklad morského čerta, toto jedlo povýšite na luxusnú pochúťku.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Základné ingrediencie: ryba zbavená kostí a kože, pór nakrájaný na kolieska a zemiaky nakrájané na väčšie plátky.
-
2
Na hrudke masla a lyžici olivového oleja opečieme pór, domäkka, asi tak 8 - 10 minút.
-
3
Pridáme zemiaky a premiešame. A opäť pár minút opečieme.
-
4
Zalejeme vodou a pridáme bobkový list a soľ.
-
5
Varíme prikryté, asi tak 15 minút. Zemiaky by mali byť skoro mäkké.
-
6
Pridáme osolené rybie filety a jemne poprášime čiernym korením. Prikryté varíme ďaľších 10 minút.
-
7
Hotovo. Dobrú chuť.
Áno, @Haji , babičky z celého sveta vedia, čo je dobré. :-))
Pekný piatkový večer.
Peknú nedeľu.
Pekné nedeľné odpoludnie.
zajtra vyskúšam..heslo: jednoducho a chutne...aspoň dúfam..:-)
heslo bolo správne dané...je možno opakovať...obed z 3 surovín v podstate..ďakujeme..
@2010 , krásna fotka!
Krásny víkend. Ďakujem.
@Radost , prepáč, až teraz som si všimla, že asi aj ty si vyskúšala tento recept... Ďakujem, potešilo.