Ryba s pórom
Ryba s pórom

Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 2. februára 2018
Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola (fotorecept)
Foto: kucharka

Jednoduché jedlo katalánskych babičiek. Môže sa použiť akákoľvek biela ryba, ja som v tomto recepte použila morskú šťuku. Použitím kvalitnejšej ryby, ako napríklad morského Zobraziť celý popisJednoduché jedlo katalánskych babičiek. Môže sa použiť akákoľvek biela ryba, ja som v tomto recepte použila morskú šťuku. Použitím kvalitnejšej ryby, ako napríklad morského čerta, toto jedlo povýšite na luxusnú pochúťku.

6-8
porcií
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 - 700 g (filety)
2 ks
7 - 8 ks
1 PL
1 hrudka




Postup

  1. 1

    Základné ingrediencie: ryba zbavená kostí a kože, pór nakrájaný na kolieska a zemiaky nakrájané na väčšie plátky.

    Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na hrudke masla a lyžici olivového oleja opečieme pór, domäkka, asi tak 8 - 10 minút.

    Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme zemiaky a premiešame. A opäť pár minút opečieme.

    Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme vodou a pridáme bobkový list a soľ.

    Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Varíme prikryté, asi tak 15 minút. Zemiaky by mali byť skoro mäkké.

    Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme osolené rybie filety a jemne poprášime čiernym korením. Prikryté varíme ďaľších 10 minút.

    Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotovo. Dobrú chuť.

    Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Příjemný recept, katalánské babičky přirozeně ví a umí! Díky za rozšíření obzorů, milá @Kucharka !
kucharka
Ďakujem, @Snowflake , Chrapac50, som rada, že sa páči.
Áno, @Haji , babičky z celého sveta vedia, čo je dobré. :-))

Pekný piatkový večer.
1x haji
kucharka
Ďakujem, @2010 , som rada, že sa ti recept páči. Dúfam, že bude chutiť.
Peknú nedeľu.
radost
@Kucharka (4.2.2018 15:36)

zajtra vyskúšam..heslo: jednoducho a chutne...aspoň dúfam..:-)
radost
@Radost (7.2.2018 20:14)

heslo bolo správne dané...je možno opakovať...obed z 3 surovín v podstate..ďakujeme..


altyn
Vyskúšané, veľmi chutné! Akurát že som nezohnal žiadnu bielu rybu, tak som použil pstruha dúhového. Recept je jednoduchý na ingrediencie, aj na spôsob prípravy. Ďakujem, určite bude často


kucharka
@Altyn , krásna fotka, tak to som veľmi rada, že chutilo.
Krásny víkend. Ďakujem.

@Radost , prepáč, až teraz som si všimla, že asi aj ty si vyskúšala tento recept... Ďakujem, potešilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia