Tuniak
Marmitako z tuniaka (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Recept pochádza z krajiny Baskov. Je viacej spôsobov prípravy, ja vám ponúkam ten náš, jednoduchý.
4 porcie |
10 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Množstvá surovín sú orientačné.
Na olivovom oleji opražíme nasekanú cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu a pár minút opekáme. Miesto mrkvy sa môže dať aj napr. zelená paprika.
- Pridáme pokrájané zemiaky. Posypeme paprikou a znova chvíľu opekáme a premiešavame, aby sa zemiaky "obalili" v oleji a paprike. Posolíme.
- Pridáme pretlak/pastu. Ja pridávam aj "pimiento choricero", je to sušená paprika, neviem, či ju na Slovensku dostať. Zalejeme vývarom alebo vodou, ale len tak, aby sa zakryli zemiaky. Posolíme. Prikryjeme pokrievkou a varíme.
- Po 15-20 minútach, keď sú zemiaky uvarené, pridáme na väčšie kúsky nakrájaného tuniaka. Prikryjeme a varíme… ale len chvíľku, aby sa tuniak nevysušil.
- Dobrú chuť.