Tuniak

Marmitako z tuniaka (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Recept pochádza z krajiny Baskov. Je viacej spôsobov prípravy, ja vám ponúkam ten náš, jednoduchý.

4
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Množstvá surovín sú orientačné. Na olivovom oleji opražíme nasekanú cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu a pár minút opekáme. Miesto mrkvy sa môže dať aj napr. zelená paprika.
  2. Pridáme pokrájané zemiaky. Posypeme paprikou a znova chvíľu opekáme a premiešavame, aby sa zemiaky "obalili" v oleji a paprike. Posolíme.
  3. Pridáme pretlak/pastu. Ja pridávam aj "pimiento choricero", je to sušená paprika, neviem, či ju na Slovensku dostať. Zalejeme vývarom alebo vodou, ale len tak, aby sa zakryli zemiaky. Posolíme. Prikryjeme pokrievkou a varíme.
  4. Po 15-20 minútach, keď sú zemiaky uvarené, pridáme na väčšie kúsky nakrájaného tuniaka. Prikryjeme a varíme… ale len chvíľku, aby sa tuniak nevysušil.
  5. Dobrú chuť.