Tuniak
	        Marmitako z tuniaka (fotorecept)
	        Autor receptu: kucharka
	         
	        
	        Recept pochádza z krajiny Baskov. Je viacej spôsobov prípravy, ja vám ponúkam ten náš, jednoduchý.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	30-40 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Množstvá surovín sú orientačné.
Na olivovom oleji opražíme nasekanú cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu a pár minút opekáme. Miesto mrkvy sa môže dať aj napr. zelená paprika. 
 - Pridáme pokrájané zemiaky. Posypeme paprikou a znova chvíľu opekáme a premiešavame, aby sa zemiaky "obalili" v oleji a paprike. Posolíme.
 - Pridáme pretlak/pastu. Ja pridávam aj "pimiento choricero", je to sušená paprika, neviem, či ju na Slovensku dostať. Zalejeme vývarom alebo vodou, ale len tak, aby sa zakryli zemiaky. Posolíme. Prikryjeme pokrievkou a varíme.
 - Po 15-20 minútach, keď sú zemiaky uvarené, pridáme na väčšie kúsky nakrájaného tuniaka. Prikryjeme a varíme… ale len chvíľku, aby sa tuniak nevysušil. 
 - Dobrú chuť.