Foto: peta5
Tempeh ako ho robím ja. Len tak s pečenými zemiakmi. Vypadá to trošku sucho, takto jednofarebene a bez omáčky, ale nie je.
Postup
-
1
Pripravíme si všetko potrebné na marinádu. Tempeh si nakrájame na plátky hrubé asi tak 1cm.
-
2
Namiešame marinádu.
-
3
Nakrájaný Tempeh do marinády dôkladne namočíme a dáme do chladničky minimálne na hodinu.
-
4
Zemiaky si očistíme, umyjeme pokrájame na kocky a dáme piecť do oleja do ktorého sme tesne pred zemiakmi pridali soľ, papriku a rascu. Všetko zamiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme zapekať, občas pomiešame.
-
5
Tempeh si opečieme na panvici z každej strany tak dve minúty. Pozor aby sa nespálil. Dáme na tanier, pokvapkáme pomarančovou šťavou.
@ariela6 : tempeh je fermentovaná sója (sójové bôby), je to najzdravší spôsob konzumácie sóje.