Marinovaný tempeh

peta5 - fotkapeta5, 7. júna 2013
Marinovaný tempeh
Foto: peta5

Tempeh ako ho robím ja. Len tak s pečenými zemiakmi. Vypadá to trošku sucho, takto jednofarebene a bez omáčky, ale nie je.

Suroviny

400 g
200 ml
100 ml
4 PL
1 PL
1 ČL (alebo škorica)
1 ČL
1 ČL
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetko potrebné na marinádu. Tempeh si nakrájame na plátky hrubé asi tak 1cm.

    Marinovaný tempeh - obrázok 1
  2. 2

    Namiešame marinádu.

    Marinovaný tempeh - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájaný Tempeh do marinády dôkladne namočíme a dáme do chladničky minimálne na hodinu.

    Marinovaný tempeh - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky si očistíme, umyjeme pokrájame na kocky a dáme piecť do oleja do ktorého sme tesne pred zemiakmi pridali soľ, papriku a rascu. Všetko zamiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme zapekať, občas pomiešame.

    Marinovaný tempeh - obrázok 4
  5. 5

    Tempeh si opečieme na panvici z každej strany tak dve minúty. Pozor aby sa nespálil. Dáme na tanier, pokvapkáme pomarančovou šťavou.

    Marinovaný tempeh - obrázok 5

Diskusia k receptu

xnikix
Tvoj recept vyzera vazne mnamkovo :) uz dlhsiu dobu chcem tempeh vyskusat no potrebovala by som ale pporadit kde ho kupit.. v zdravych obchodoch som nasla len udeny alebo uz vysmazeny. (Pisem bez diakritiky lebo som na mobile :) )
peta5
@xnikix : ahoj neviem kde ho u nás zoženieš, určite sa nejake stránky nájdu kde ho majú v ponuke aj neupravený. ja žijem v nemecku a objednávam si ho až z holandu.
@ariela6 : tempeh je fermentovaná sója (sójové bôby), je to najzdravší spôsob konzumácie sóje.
evanaaa
Myslím, že o majú v Kauflande, osobitný regál, a v ňom sójové a iné pod. produkty, aj tempeh, medzi regálom s jogurtmi a majolkami.
tornadolue
@xnikix ja som nasla v bio obchodoch ja ten neupraveny, mozno ho prave mali vypredany :) Ale ten udeny odporucam, iny nekupujem. Natural mi vobec nechuti, ale je pravda, ze som ho nechutnala namarinovany...ale ak mu dam este raz sancu, budem ho marinovat radsej celu noc.